Geçtiğimiz sezon İzlanda"daki yanardağ sebebiyle İstanbul konserini ertelemek durumunda kalan Lou Rhodes, 10 Kasım'da Babylon'da.

“Gorecki” ve “Gabriel” parçalarıyla büyük bir hayran kitlesi kazanan ünlü İngiliz trip-hop grubu Lamb"in buğulu sesi Lou Rhodes, geçtiğimiz sezon İzlanda"daki yanardağın azizliğine uğramış ve İstanbul konserini ertelemek durumunda kalmıştı. Şimdi bu çok özel ses, Babylon yeni sezon için İstanbul"da.

Sadece 2 hafta gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanan üçüncü solo albümü “One Good Thing”"in turnesi kapsamında Babylon"da İstanbullu hayranlarıyla buluşacak olan Rhodes, şimdiye kadar ona dünya çapında ün sağlayan Lamb dışında 808 State, Funkstorung ve The Cinematic Orchestra gibi bir çok ünlü gruba da vokaliyle destek vermişti. Yeni albümü için Nick Drake ve Nico gibi isimlerden ilham alan Manchester"lı sanatçı, Lamb"in dağılmasının hemen ardından solo projelerine ağırlık verdi.

İlk albümü “Beloved One”"u kendi plak şirketi Infinite Bloom"dan çıkarttıktan hemen sonra Mercury Ödülleri"ne de aday gösterilen Lou Rhodes, solo projelerinde Lamb"in çizgisinden biraz sıyrılarak özellikle folk müziğin etkisinde kalırken bazı parçalarında Lamb"in o eklektik tarzını bize hatırlatmaktan geri kalmıyor.

Parçalarının düzenlemelerinde akustik gitar, keman ve perküsyona ağırlık veren Rhodes, solo konserlerinde eski Lamb parçalarına da sıkça yer veriyor. Bir nevi İstanbul"a baharın gelişini müjdeleyecek olan Lou Rhodes, bu sene Babylon"a misafir olacak en özel seslerden biri.

Lou Rhodes 10 Kasım'da Babylon'da.