SÖGİAD’ın ilçenin yönetici ve bürokratlarını konuk ettiği yemekli toplantıların yeni dönemde ilk konuğu Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi oldu. Beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları Enver Helvacı ve Levent Tuna ile Söke Genç İş Adamlarına konuk olan Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi gerçekleşen sunumla çalışmalar hakkında bilgi verirken, Söke Nazım İmar Planının önemine dikkat çekti. Nazım İmar Planlarının, Söke’ye yapılacak hizmetlerde birçok kurumun yol haritası olarak işlerini kolaylaştırdığını belirten Başkan Özekmekçi; “Nazım İmar Planında yer alan organize sera bölgeleri Söke’ye doğalgaz ve jeotermal çalışmaları için yönlendirici olurken, nazım imar planında yer alan Söke Havaalanı bu gün artık gündemdeki yerini aldı” dedi.
İlçe bazında stratejik planını yapan ilk belediye olduklarını söyleyen Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, önümüzdeki dönem yapılacak olan çalışmalar hakkında da bilgi verdi. TEDAŞ’ın çalışmalarının tamamlanmasının ardından eski Rum evlerinin yer aldığı Kemalpaşa Mahallesi’nde Sokak iyileştirme çalışmalarının, ayrıca Aydın Caddesi, Barış Yapı Parkı, Atatürk Mahallesinde İşçi Bulma arkasında park çalışmalarının başlamasının planlandığını söyleyen başkan Özekmekçi, Boynak içme suyu projesinin de hayata geçmesi için her geçen gün mesafe kaydedildiğini dile getirdi.
“OSB SÖKE’NİN BÜYÜME HIZINI ARTIRACAK”
Söke Organize Sanayi Bölgesi’nde son dönemlerde çok ciddi çalışmalar olduğuna da değinen Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Söke OSB de yatırımcıların arsa taleplerindeki artışa ve yabancı yatırımcının Söke’ye ilgisinde de dikkat çekti. OSB’nin faaliyete geçmesi ile yaklaşık 10-12 bin kişiye istihdam sağlanmasının düşünüldüğünü dile getiren Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi; “OSB’deki yatırımlar ve istihdam ilçe ekonomimize ciddi bir katkı sağlayarak büyümüze hızımızı artıracak” dedi.
Söke’nin geleceğinden iş adamları olarak büyük umut taşıdıklarını söyleyen SOGİAD başkanı Derya Semerci Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi’ye teşekkür etti. Toplantıda ayrıca SÖGİAD’a yeni üye olan dershane işletmecisi Gökhan Gündoğdu’ya üyelik rozetini aynı zamanda eski bir SÖGİAD üyesi olan Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi taktı.