Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi tarafından bu yıl 3."sü düzenlenen, belediyelerin büyükşehir, iller, ilçe ve beldeler olarak ayrıldığı yarışmada; proje ve çalışmalar değerlendiriliyor. Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, E-TR ödüllü Akıllı Kent Otomasyon Sistemi (AKOS) Projesi ve E-Belediyecilik çalışmaları ile ilçeler bazında “Yılın Yerel Yöneticisi” seçildi.
Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi 3. Yılın Yerel Yöneticileri Yarışması"nın ödül töreninin Temmuz ayında yapılacağı belirtildi.
ÖRNEK BELEDİYE
Söke Belediyesi AKOS Projesi kapsamındaki uygulamaları ile örnek belediye olurken, E- Belediye ve Mobil Belediye uygulamaları ile fark yaratıyor. Birçok büyükşehir belediyesinden bile daha ilerde görünen uygulamaları ile dikkat çeken Söke Belediyesi, bu güne kadar birçok ulusal ve uluslar arası organizasyonlara davet edildi. Uluslar arası E-Belediyecilik Çalıştayı, Ulusal Mobil Devlet Konferansı, Uluslar arası Bilişim Hukuku Kongresi gibi konunun en üst düzey organizasyonlarına konuşmacı olarak katılan Söke Belediyesi son olarak uygulamalarını paylaşmak üzere İngiltere"de yapılacak olan Uluslar arası Mobil devlet Konsorsiyumu"na konuşmacı olarak davet edildi. iha