Beraberinde aralarında Demokrat Parti Belde Başkanı Esat Arıcı" ve meclis üyelerini de bulunduğu bir grup partili ile Söke İlçe Seçim Kuruluna gelen Salih Özdemir,mazbatasını alırken temkinli olması dikkat çekti. 29 Mart sonrası yapılan kur"a çekimi sonrası mazbatasını yine seçim kurulu başkanı hakim Tülay Özmen Aykuş"tan alan Özdemir, “İnşallah bir kez daha mazbatam iptal edilmez” esprisini yaptı.
Pazar günü yapılan ve 29 marttaki seçimlerde eşit oy aldığı en yakın rakibi CHP"nin adayı Hüseyin Yıldırım"ın önünde 26 oy farkla seçimi kazanan Salih Özdemir öğleden sonrada sade bir törenle yeniden görevine başladı. İkinci kez başkanlık koltuğuna oturan DP li başkan Salih Özdemir vatandaşların sevgi gösterileri arasında on bir gün başkalık yaptığı makamına bir kez daha dönmenin sevinç ve mutluluğunu yaşıyor.
Bağarası"nda belediyenin uzun geçen seçim havasında bazı hizmetlerde zaman kaybı yaşandığını söyleyen Özdemir, “Artık bir daha seçim kelimesini ağzımıza almak istemiyoruz.Tüm hemşerilerimizin bize olan sevgisi olarak düşündüğümüz yeniden göreve dönmekten mutluyuz.Bize oy veren vermeyen,bu sıcak haziran gününde sandığa giderek vatandaşlık görevini bir kez daha yaparak duyarlılık gösteren tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum.En kısa zamanda kaybedilen zamanın telafisi için çalışmalara başlayacağız” diye konuştu.