Özdemir'in açıklamsında, "Atatürk, 19.Mayıs.1919’da Samsun’da Milli Mücadeleyi başlatmış, çetin mücadeleler sonunda 29.Ekim.1923’te “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir diyerek Cumhuriyeti ilan etmiştir.
 
Cumhuriyet rejimi demek, demokrasi sistemiyle devlet şekli demektir. Cumhuriyette “egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” Millet kendi kendini yönetme yetkisini; Cumhuriyetin değerlerine inanmış, bağımsızlığını, egemenliğini, vatanı ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü, milli menfaatleri üstün tutan temsilcileri aracılığı ile kullanır.
 
Cumhuriyet yönetiminde; yurttaşların seçme ve seçilme hakları vardır. Devletimizin yönetimi, sınıfların, kişilerin, ailelerin yada bir zümrenin eline bırakılamaz. Cumhuriyet yönetiminde yurttaşlar eşit haklara sahiptir. Milletin her ferdi yönetime katılır. Söz sahibidir. Cumhuriyet; yüksek ahlaki değer ve nitelikler temelinde fazilettir.” Cumhuriyet; fikren, ilmen, bedenen yüksek karakterli koruyucular ister.”
 
Cumhuriyetin en büyük erdemi, Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturması, bireyi yurttaş konumuna yükseltmesidir. Milletimiz Cumhuriyetle birlikte, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, onurlu, özgür, eşit haklara sahip yurttaşları haline gelmiş, devletinin tek ve gerçek sahibi olmuştur.
 
Yüce Türk Milleti, Cumhuriyetimizin kururcusu Yüce Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği, çağdaş ve uygar ülke olma yolunda çok ilerleme sağlamakla birlikte, henüz bazı bakımlardan ileri milletler seviyesinin gerisinde kalmıştır. İnanıyorum ki; Yüce Türk Milleti, göstereceği kabiliyet, istidat ve planlı çok çalışmayla, geri kalmasına neden olan engelleri inceleyecek, okuyarak, bilgilenerek, araştırarak, ortadan kaldıracaktır. Milletimiz sahip olduğu yüksek kabiliyetini, yeteneğini, özellik ve liyakatini, ortaya koyduğu eserleri ve her alanda elde edeceği başarılarıyla medeniyet dünyasına gösterecek, medeni dünyada en ileri seviyeye ulaşacaktır.
 
Türkiye Cumhuriyetinin 88. Yıllık öyküsü, bir başarı ve uygarlaşma öyküsüdür. “Temeli büyük Türk Milleti ve onun kahraman evlatlarından oluşan şanlı ordumuzun vicdanında, akıl ve şuurunda kurulmuş olan Cumhuriyetini yüceltecek, Türk Milleti, emniyet ve saadetinin kefili olan prensiplerle,
 
tereddütsüz ilmin aydınlattığı medeniyet yolunda yürümeye devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti, çağdaş ülke olma yolunda ihtiyaç duyduğu her şeyi, zenginliklerimizin verimli şekilde, milleti ve devleti eliyle değerlendirmesinde arayacak, toprak, orman ve su varlıklarımızı, kirletmeden, tüketmeden sürdürülebilirliğini sağlayacaktır.
 
Adalet ve hürriyetten mahrum kalmış toplumların yaşamaları, ayakta kalmaları mümkün değildir. Bizlere ve gelecek nesillerimi,ze düşen en önemli görev; Türkiye Cumhuriyetini, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve inkılaplarını koruyup kollamak, iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmak, milli çıkarlarımızı her şeyin üstünde tutmak olmalıdır.
 
Cumhuriyetimizin 88. Yıl dönümünü kutlar, Cumhuriyetimizin kururcusu, büyük önder, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Milletimizin bağımsızlığı, vatanımız, bayrağımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anarım" ifadeleri yer aldı.