Özbekistan"dan gelen iş adamlarından ve bürokratlardan oluşan ve grup başkanlığını Harezm Vilayeti Belediye 1. Başkan Yardımcısı Shokir Bekchanov"un yaptığı 16 kişilik Özbek heyet Vali Yardımcısı Halis Peker birlikte AYTO"yi ziyaret etti. Heyet AYTO"da AYTO Meclis Başkanı Mustafa Ali Parmaksız, AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu ve AYTO Yönetim Kurulu üyesi Kenan Vardar tarafından karşılandı.
Vali Yardımcısı Halis Peker"in koordinatörlüğünü yaptığı ziyaret kapsamında AYTO"ya gelen heyeti ağırlamaktan çok memnun olduğunu ifade eden AYTO Meclis Başkanı Mustafa Ali Parmaksız, Özbekistan ile tarihten gelen bir bağımız olduğunu, bu ziyaret ile bağlarımızın daha da güçleneceğini ifade etti.
AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu da, Aydın"ın özellikleri hakkında bilgi vererek, “Devlet İstatistik Kurumu verilerine baktığımızda son 10 yılda sürekli artış gösteren bir seyir izlemektedir” dedi.
Heyet Başkanı Harezm Kenti Belediye Başkanı 1. Yardımcısı Shokir Bekchanov ise, Harezm kentinin 1.5 milyon nüfusa sahip olduğunu, ekonomisinin tarım ve hayvancıllığa dayalı olduğunu söyledi.
Özbek heyet AYTO ziyaretinden sonra Balkan Tekstil – Çırçır Makine, Ok Kardeşler, Uğur Soğutma Tesisleri, Ahu Gıda, Parmaksız Tekstil, Alpler Ziraat Aletleri, Paşa Et ve Mardan/Kaltun Su işletmelerinde incelemelerde bulundu.