Bir süredir İran’da bulunan ve bu ülkede geniş çaplı inşaat projelerine imza atan Özal, Türkiye’deki yatırımlarına hız vermeye hazırlanıyor.
 
Zeynep Özal, bu hafta içinde oğlu Uğur Ekren ile birlikte ‘Asalet İnşaat’ adlı bir şirket kurdu. Asalet’i konut ve işyeri inşaatları yapmak için kurduğu belirtilen Özal, yeni şirketin yüksek sermayesiyle dikkatleri çekiyor. 10 milyon lira sermayeli Asalet İnşaat’ta sermayenin 100 bin lirası Uğur Ekren’den kalanı da Zeynep Özal’dan geliyo
 
Merkezi Beşiktaş’a taşıdı
 
Gayrimenkul sektörüne 2004 yılında danışmanlıkla başlayan Özal, daha sonraki yıllarda inşaat işine de adım attı.
 
Özal, 2008’de Aziz Yıldırım’ın dayısının oğlu Osman Yalçın ile ardından İranlı ortakları Parivash Amir Nasri ve Hooman Tarzi ile ortak inşaat şirketleri kurdu.
 
Zeynep Özal, son olarak İran’da Özal Investment Group adı altında 400 milyon doları bulacak inşaat işlerine girdiğini, İran’da Selçuk İnşaat’ın sahibi Beşir Yayla ile ortak olduğunu açıkladı. Zeynep Özal’ın yeni şirketinin merkezi Beşiktaş’ta yer alıyor. Yeni yatırımın ortağı olan Uğur Ekren, geçen yıl Turkmax kanalının yarışma programı ‘1 Kadın 1 Erkek Aranıyor’un finalistleri arasında yer almıştı.