AYDINPOST EKONOMİ/Murat Uçkaç-Aydın"ın gözde güvenlik şirketi Özak Özel Güvenlik, Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile protokol imzaladı.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binası ve İl Müdürlüğü Spor Eğitim Merkezinde görev yapacak olan Özak Özel Güvenlik, görev başladı.
Yapılan anlaşmanın ardından açıklama yapan Özak Özel Güvenlik Kurucusu Mehmet Öz, “5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanundan haberdar olan ve yasalara uygun hareket eden tüm kurum ve kuruluşlar yavaş yavaş Özel Güvenlik ile ilgili bekçi sisteminden sıyrılarak, resmi uygulamaları tercih etmekte, Özel Güvenlik Şirketi ile çalışmanın faydalarından yararlanmaktadır. Konu hakkında yetkin ve ideal personel arayışı sorunu ortadan kalkmaktadır. Bu personele ait SSK Bildirimleri, Tazminat, Mazeret İzni, Hastalık İzni, Yıllık İzin, v.b. konuların takibinde yaşanan sıkıntıları da son bulmaktadır. Üstelik konusunda uzman ve pratik çözümleri ile Güvenlikte aşmakta zorlandıkları konularda, personel yardımı aldıkları Özel Güvenlik Şirketleri sayesinde, iş birliğinin yarattığı sorumluluk paylaşımı ile de rahatlatılmaktadır” dedi.
Mehmet Öz ayrıca, “Birde madalyonun karanlıkta kalan öbür yüzü var tabi. Yasadan haberdar olmasına rağmen bir sorun yaşamadıkça konunun önemini idrak etmemekte israr edenler, Özel Güvenlik Görevlisini sadece gösteriş maksatlı algılayanlar, hizmetini başarıyla ifa ettiğinden, Güvenlik olmasa neler olabileceğini göz ardı edenler ve eski köye yeni adet mi geldi diye sektörü yadırgayanlar var. Halbuki Özel Güvenlik yeni icat olmadı ki, yıllardır hizmet sektörleri içinde yer almaktadır. Ancak; 5188 sayılı yasa yürürlüğe girdiğinden bu yana hak ettiği kimliğe kavuşmuştur. Pek çok kurum ve kuruluşta Özel Güvenlik Hizmetleri yasadan öncede yer almaktaydı. Standarda bağlandığından beri düzgün kıyafetleri ve doğru tavırları ile daha çok göz önündeler sadece. Bu bakış açıları da zamanla aşılacaktır elbet. Bu bağlamda hayırlı olması dileğiyle, Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze yeni alınan 4 adet Özel Güvenlik Görevlisi 2 Mart 2011 tarihi itibarı ile İl Müdürlüğü Binası ve İl Müdürlüğü Sporcu Eğitim Merkezinde göreve başlamışlardır” dedi.
Özak Özel Güvenlik Kurucusu Mehmet Öz son olarak, “Medyada bugüne kadar Özel Güvenlik Görevlilerinin yanlış uygulamaları ve hataları yayınlandığından Özel Güvenliğe karşı oluşan ön yargıyı yıkmak yine Medyanın başarısı olacaktır. Ancak; bu başarılar hep üzüntülü olaylar ile karşımıza çıkmasa keşke. 20 Ağustos 2007 tarihinde Ankara Feribotunun kopan halatı nedeni ile "Kaçın" diye yolcuları uyararak 25 kişinin hayatını kurtarırken, halatın çarpması sonucu hayatını kaybeden Özel Güvenlik Görevlisi Zekeriya Timur"a Allah"tan rahmet, ailesine de başsağlığı dileriz. Özel Güvenlik görevlisinin hiçbir bedelle ölçülemeyecek kadar büyük görev aşkı karşısında duygulanmamak mümkün değildir” diye konuştu.