İkincisi geçici genel başkan seçilecek. Üçüncüsü, eğer bunlar olmazsa CHP ikiye bölünecek. En güçlü ihtimal de yeni bir partinin kurulması. Bu partinin ismi de şimdiden hazır: “Öz hakiki CHP”...
 
Seçimin ardından muhaliflerin hareketlendiği CHP’de 3 senaryo konuşuluyor. Buna göre birincisi Kurultay toplanacak. İkincisi herkesin üzerinde uzlaştığı bir geçici genel başkan seçilecek. Üçüncüsü ise eğer bunlar gerçekleşmezse CHP ikiye bölünecek ve “Öz hakiki CHP” kurulacak.
 
KURULTAY TOPLANACAK
 
Yeni CHP söyleminden rahatsız olan Deniz Baykal ve Önder Sav’a yakın isimlerin ilk hedefi seçimli bir kurultay toplanması. Bunun için 651 delegenin imzası gerekiyor. Delegeleri markaja alan muhaliflerin şimdiye kadar yaklaşık 500 imzaya ulaştıkları belirtiliyor. Ancak araları açık olduğu bilinen Baykal ile Sav’ın Kurultay konusunda fikir ayrılığı içerisinde olduğu biliniyor. Baykal’ın sadece “Parti Meclisi’ni değiştirelim” dediği, Sav’ın ise “Hayır parti baştan sona değişmeli” dediği belirtiliyor. Kulislerde “Baykal ve Sav birleşirse, Kemal gider” yorumları yapılıyor. Kılıçdaroğlu’nun seçimli Kurultay’ı önlemek için MYK’daki bazı isimleri değiştirebileceği belirtiliyor.
 
GEÇİCİ GENEL BAŞKAN GELECEK
 
Baykal ve Sav ekibinin aralarındaki anlaşmazlıkları aşmak için devreye sokmaya hazırlandıkları bir B planı olduğu öğrenildi. Buna göre Kurultay’da geçici bir genel başkan aday gösterilecek. Baykal ve Sav’ın, 46 yıl önce CHP’yi bölen Turhan Feyzioğlu’nun torunu Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu ismi üzerinde anlaştıkları belirtiliyor. Plana göre hem yenilikçi hem de ulusalcı şablona uyan Feyzioğlu, partiyi toparladıktan sonra çekilecek ve yerine Baykal ve Sav gelecek.
 
YOKSA BÖLÜNECEK
 
Tartışılan 3. senaryoya göre kurultayda yenilgiye uğrayan taraf yeni bir parti kuracak. Baykal ve Sav’ın kurultay hesabı tutmazsa veya kurultayda yenilgiye uğranılırsa “Öz CHP” senaryosu devreye sokulacak ve ulusalcı ve Atatürkçü yeni bir parti kurulacak. Kılıçdaroğlu ve Tekin yenilgiye uğrarsa Ecevit modeli “Yeni CHP” partisi kurulacak. CHP’de, geçmişte iç çekişmeler nedeniyle farklı isimler altında çok sayıda partiler kuruldu. Bunlar, CGP, HP, SODEP, DSP ve SHP gibi partiler.
 
yeniakit