Gözünü para hırsı bürüyen anne, çok hasta olduğunu iddia ettiği küçük oğlunu yıllarca hastanelerde süründürerek devletten para yardımı aldı. Söylediği akıl almaz yalanlar ortaya çıkan açgözlü kadın tutuklandı.

ÇOCUĞUNU KENDİ HASTA ETTİ

İngiltere"nin Devon kentinde yaşayan Hayden Johson adındaki kadın, devletten para yardımı alabilmek için altı yıl boyunca oğlunu hasta göstermek için aklına gelen her numarayı yaptı. Bu amaç uğruna tekerlekli sandalyeye mahkum ettiği çocuğunun bedensel sakatlık, akciğer enfeksiyonları, metabolizma bozukluğu, şeker hastalığı, yutkunma güçlüğü çektiğini, ayrıca güneş ışığına hassas olduğunu ileri sürdü.

MİDE AMELİYATI OLMAYA ZORLADI

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, açgözlü anne, oğlunun odasını minyatür bir hastane odasına çevirdi ve çekmeceleri düzinelerce ilaç kutusuyla doldurdu.

Gözü para hırsıyla dönmüş olan anne bunlarla da yetinmedi. Kanındaki şeker değerini yüksek göstermek için oğluna şekerli içecekler içirdi ve yalan iddialarını geçerli kılabilmek adına oğlunu mide ameliyatı olmaya zorladı.

TELEVİZYON VE DERGİLERE KONUK OLDU

Çocuğunun okulundan aldığı yardımın yanında, her sene devletten 20 bin sterlin para desteği alan anneye, televizyona ve dergilere çıkmaya başlayan çocuğu için birçok etkinliğin biletleri hediye edildi. 2004 yılında bir dergiye konuşan çılgın anne, çocuğunun dünyada altı kişide görülen bir alerjiye sahip olduğunu ve sürekli takılı medikal cihazlar olmadan öleceğini söylemişti.

TECAVÜZE UĞRADIĞINI İDDİA ETTİ

Yıllar boyunca hiçbir sağlık sorunu olmayan çocuğu üzerinden para kazanan ve evinde sürekli yeşil hemşire elbisesiyle dolaşan Johson, bahsettiği rahatsızlıklardan hiçbirinin gözle görülür olmaması nedeniyle şüphe uyandırmaya başladı. Bu sefer çılgın kadının aklına başka bir fikir geldi.

Johson, bir gün polise başvurarak yol kenarında bir motosikletçi tarafından tecavüze uğradığını söyledi. Kadın iddiasını güçlendirmek için kol ve bacaklarında kendi oluşturduğu yaralara deterjan bastı. Ancak kısa sürede polis iddianın yalan olduğunu anladı.

Araştırmasını genişleten polis, kadının evinde yaptığı incelemede oğlunun tamamen sağlıklı olduğunu gösteren videolar elde etti.

BURGERİ MİDEYE İNDİRİNCE YAKALANDI

Bir yat gezisinde çekilen görüntülerde, adı açıklanmayan anne mağduru çocuğun mayosuyla havuzun etrafında koştuğu, hatta annesinin yutkunma sorunu olduğunu iddia etmesine rağmen hamburger, biftek ve tatlıları birer birer mideye indirdiği görüldü.

Polis, Johson'ı hemen gözaltına alırken, zavallı çocuk, kardeşiyle beraber babasının bakımına teslim edildi. Johson, çıkarılacağı mahkemede tutuklanırsa yıllarca cezaevinde kalabilir.