Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesi dolayısıyla bir açıklama yapan Semiha Öğüş, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 yılında Konya'da yaptığı bir konuşmada, Türk kadınına duyduğu güveni saygıyı şu sözleriyle dile getirmiştir ‘Dünyada hiçbir milletin kadını, ben Anadolu kadınından fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadını kadar emek verdim, diyemez’ İşte bu veciz sözler ışığında Türk kadını demokratik haklarına hızla kavuşmaya başlamıştır. Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Haklarının Verilmesi Medeni Kanun ile erkeklerle eşit haklara sahip olan Türk kadınına, 3. TBMM tarafından 3 Nisan 1930' da kabul edilen bir yasa ile belediye seçimlerine katılma hakkı tanınmıştır” diye konuştu.
Türk kadınının dünyaya örnek olduğunu ifade eden Öyüş, “4 Mayıs 1931' de ilk toplantısını yapan TBMM tarafından 26 EKim 1932' de kabul edilen bir yasa ile Türk Kadınına muhtar, köy ihtiyar kurulu üyeliğine seçilme ve seçme hakkı tanınmış; bir yıl sonra da,8 Ekim 1934' de kabul edilen ve 5 Aralık 1934'de yürürlüğe giren başka bir yasa ile de kadın-erkek eşitliği alanında bütün haklar, ‘Kadınlara Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı’nın tanınmasıyla verilmiştir. Unutulmamalıdır ki Aydın için gurur kaynağı olan Türkiye’nin İlk Kadın Muhtarı Gül Esin hanımefendide Aydın’lı hemşerimizdir. 
Bugün tüm dünyada Türk Aile yapısı örnek gösteriliyorsa bu Türk kadının kendine olan inancı ve asaleti sayesindedir. 77.Yıldönümünü kutlayacağımız bu anlamlı günün tüm kadınlarımıza tüm yeni ufuklar açması dileği ile kutluyorum” ifadelerini kullandı.