Köylülerle görüştükten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Öyüş, vatandaşların yatırıma neden karşı çıktıklarını öğrenmeye çalıştıklarını kaydetti.

Öyüş, "Köylülerimiz santralın kurulmasıyla, su alanlarının kullanılacağına, meralarının işgal edileceğine ve tapulu arazilerinin istimlak edilerek ellerinden alınacağına dair endişelerini dile getirdiler" diye konuştu.

Devletin santrale lisans verdiğini, yatırımcının ise halkın karşı çıkması nedeniyle iş yapamadığını belirten Öyüş, şunları kaydetti:

"Geçen zamanın aleyhimize işlediğini hep beraber biliyoruz. Rüzgar enerjisi kendi kaynaklarımızla elde edebileceğimiz en temiz enerji. Bu gün en az 20 milyar dolarımızı yılda yurtdışından aldığımız elektriğe, enerjiye harcıyoruz. Kendi kaynaklarımız varken başkalarından enerji talep etmek bize yakışmaz."

Şirket yetkilileri ile görüştüğünü, rüzgar panellerini oturtacakları alanların dışındaki herhangi bir yerin işgalinin söz konusu olmadığı bilgisini aldığını kaydeden Öyüş, "Meranın işgal edilmeyeceğini, su kaynaklarının alınmayacağını, tapulu alanların istimlâk edilmeyeceğini söylüyorlar. Biz inşallah yapacağımız çalışmalarda bürokrasinin de yardımıyla tespitlerimizi yapacağız. Şirket güvence vermek istiyor" dedi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png