Olay, saat 09.30 sıralarında, Garanti Bankası Üçyol Şubesi'nde meydana geldi. Yüzünü atkı ve bereyle kapatarak şubeye giren 44 yaşındaki H.Ş., üzerindeki oyuncak tabancayı çalışanlara ve müşteri olarak bulunan yaşlı çifte doğrulttu.

Kasadaki paraları, torbaya doldurmalarını istedi. Veznedarın torbaya koyduğu 35 bin lirayı alıp yaya olarak kaçmaya başladı. Hemen ardından dışarıya çıkan banka güvenlik görevlisi, o sırada olay yerinden geçen polis ekibini görerek yardım istedi. Ekip de verilen eşkal üzerine bölgede geniş çaplı araştırma başlatarak zanlıyı takibe aldı.

Kovalamaca sonucu zanlı H.Ş., banka şubesinin yaklaşık 2 kilometre uzağında, Şehit Nihatbey Caddesi'nde yakalanarak gözaltına alındı. Yanında bulunan 35 bin lira ve soygunda kullanılan oyuncak tabanca da ele geçirildi. Evli ve üç çocuk babası olduğu öğrenilen H.Ş.'nin sabıkası bulunmadığı, temizlik görevlisi olarak çalıştığı işyerinden bir süre önce ayrıldığı ve işsiz olduğu belirtildi.

Gözaltına alınan H.Ş., sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'ne götürüldü. Olayın görgü şahidi olan banka çalışanları, güvenlik görevlisi ve müşteri olarak bulunan yaşlı çift de emniyete götürülerek ifadeleri alındı.

CİHAN