İstanbul Oyuncak Müzesi, 1-11 Haziran 2009 tarihleri arasında oyuncakların büyülü dünyasını Aydınlı ziyaretçileriyle buluşturacak
İstanbul Oyuncak Müzesi"nin, çeşit çeşit otomobilleri, uçakları, bebekleri, uzay araçları, yapbozları, kurşun askerleri 1-11 Haziran tarihleri arasında Aydın"daki bir alışveriş merkezinde sergilenecek. Ünlü şair ve yazar Sunay Akın"ın yaklaşık 20 yıldır dünyanın dört bir yanından topladığı ve oyuncak tarihinin farklı dönemlerini yansıtan antika oyuncaklar Aydın"da ziyaretçilerle buluşacak. İstanbul Oyuncak Müzesi dünya oyuncak tarihini çocuklar ve çocukluğunu hep yüreğinde taşıyanlarla buluşturacak. Büyükler çocukluk dostları ile tekrar buluşacak, çocuklar ise dünya tarihini oyuncakların dilinden öğrenecek.

İSTANBUL OYUNCAK MÜZESİ
İstanbul Oyuncak Müzesi 23 Nisan 2005 yılında Sunay Akın"ın Göztepe"deki köşkünde kurulmuştur. Oyuncak müzesi fikrinin temelleri şairin, 15 yıl önce Almanya"nın Nürnberg kentine yapmış olduğu seyahatine uzanıyor. İlk kez o zaman böyle bir müzeyle karşılaşan Sunay Akın, kendini oyuncaklardan saatlerce alamadığını itiraf ediyor. Akın daha sonra gittiği tüm ülkelerde oyuncak müzesi aramaya başlar ve bu gezilerin sonunda gelişmiş her ülkenin mutlaka oyuncak müzesi olduğunu ve teknolojik açıdan kendini geliştiren ülkelerin oyuncak sanayisinde lider olmayı başardıklarını fark eder. Şair o müzeleri gezerken şunları düşünür “Hayal etmenin ve düş kurmanın tarihi var. Bu tarih o müzelerde yaşatılıyor. Türkiye"de de böyle bir müze olmalı ve hayaller korunmalıydı.”
Akın, 20 yılda yurt içinde ve yurt dışında antikacılardan ve açık arttırmalara katılarak yaklaşık dört bin adet oyuncak topladı. Müzedeki oyuncakların sayısı ve çeşidi konusunda sınır bulunmamaktadır. Oyuncak müzesinden içeri adımınızı attığınız anda sizi masalsı bir dünya beklemektedir. Evcilik oynadığınız bebeğiniz, kurşun askerleriniz, metal arabalarınız, çocukluğunuz, anılarınız sizleri bekliyor. En eski oyuncak 1817 yılına ait, Fransa'da yapılan bir oyuncak keman. 1820 yılında Amerika'da yapılan bir bebek, yine aynı ülkeden 1860 yılına ait misketler, Almanya'da yapılan yüz yaşında teneke oyuncaklar, porselen bebekler ve bebek evleri müzenin en eski eserleri arasında yer almaktadır.