24-27 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Tokyo Game Show 2009 organizasyonunun kapıları artık kapandı. İçeride, sektörün en büyük firmalarının birbirinden ilgi çekici video oyunları tanıtıldığı gibi, ayrıca teknoloji bazında da sunumlar yapıldı. Uzun lafın kısası, 3 gündür oyun dünyası, bu organizasyona kilitlenmişti durumdaydı.

Henüz rakamlarla bu yıl ki Tokyo Game Show'un (TGS) bilgileri gelmemiş olsa da, katılımın geçen yılkinin civarında olması bekleniyordu. 2008'de 194.000'den fazla katılımcıyla oyun dünyasının kalbinin attığı organizasyon, bu sene de kapılarını yüzbinlere açtı.

Oyun dünyasının önde gelen firmalarından Sony ve Microsoft, konsolları için geliştirdikleri hareket algılayıcı sistemlerini kullanıcılara sunduğu etkinlikte, Nintendo daha çok oyunlarıyla yer aldı. PlayStation 3'ün hareket sensoru ve Xbox360'ın Natal'ının büyük ilgi gördüğü organizasyonda, bu cihazlar ile ilgili, firmalarla röportajlar yapıldı, sistemler tanıtıldı.

Tüm bunlara karşın tabii ki etkliğin merkezinde video oyunları yer aldı. Hakkında uzun süredir yeni bilgi gelmeyen Assassin's Creed II'de yönettiğimiz karakter olan Ezio, hikayesiyle TGS'de boy gösterdi. Geçmişi mercek altına alınan video, başarılı müzikleri ve görseleriyle oldukça dramatik görünüyor. Assassin's Creed II'yi bekliyorsanız, muhakkak bu trailer'a bir göz atın. 17 Kasım'da PS3 ve X360 için satışa sunulacak olan yapım, 2010'un ilk çeyreğinde PC kullanıcılarıyla buluşacak./haber 7