ERGUN AKSOY - Sabah

AB'nin Türkiye'ye ilişkin tutumunu eleştiren Erdoğan, "Maç başlamış oyun sırasında penaltının kuralları değiştiriliyor" dedi..

Bertinotti: Kürtler azınlık olsun
'Temkinlilik tavsiye ettik'

Erdoğan: Teröre karşı destekleyici tavır gördük Roma gezisinin son gününde Türk-İtalyan İş Konseyi toplantısına katılan Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin AB üyeliğine ilişkin kararlılığını anlatırken, üye bazı ülkelerin tutumlarını eleştirdi. Erdoğan, "Maç başlamış oyun sırasında penaltının kuralları değiştiriliyor" dedi. Erdoğan, yaptığı konuşmada AB ile ilişkilere değinerek şu mesajları verdi:

* Artık müzakere masasına oturmuş bir ülkeyiz. AB'ye girme konusunda kararlı bir hükümet işbaşındadır. Sıkıntılarımız olmuyor değil, oluyor. Zaman zaman hoşlanılmayan mesajlar gelmiyor değil Avrupa'dan. Türk halkına bu durum AB sürecine ilişkin umutsuzluk ve hoşnutsuzluk aşılıyor.

* AB'den beklentimiz müzakere sürecinde biz nasıl ki sorumluluklarımızı yerine getiriyorsak onların da sorumluluklarını yerine getirmesidir. Siyasetten arındırılmış objektif kriterlerle yerine getirilmesidir.

* Oyunun kuralları bellidir; oyun başlamıştır, oyun esnasında yeni kurallar icat edilmez. Biz zaman zaman penaltının kurallarının değiştiğini görüyoruz, bunu garipsiyoruz. Maç başlamış penaltının kuralları değiştiriliyor. Bir pusula hakemin eline gelmekte, bu nasıl garipse bu da o kadar garip.

PRODİ'YE 301 SÖZÜ
İtalyan Dış Ticaret Bakanı Emma Bonino ise "İki ülke arasındaki ilişkiler güzel bir hava ve istikrarlı bir ortam. Ankara AB ile bütünleşmeli. Bizim tavrımız net. Tam üyelik Türkiye için vazgeçilmez bir süreçtir" dedi. Bonino, önceki gün Başbakan Prodi'nin de katıldığı toplantıda Erdoğan'ın 301'inci maddenin değiştirileceği yönünde güzel bir haber verdiğini de belirtti.