CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, etnik ve dini kimliklerle ilgili tavrına yönelik eleştirilere yanıt verirken, anadilde eğitime sıcak bakmadığını söyledi, “Diyarbakırlıya isterse Kürt derim, ne olacak ki?” diye konuştu. NTV"de "Banu Güven ile Artı" programına konuk olan Kılıçdaroğlu, özetle şu mesajları verdi:

Seçimler: Düzenli olarak kamuoyunun nabzını tutacağız. Bugünden bir tahmin yaparsam, şu anda yüzde 30-31 bandındayız. Gelecek açısından bize umut veriyor. Toplumu şöyle ikna etmeliyiz, biz ülkeyi AKP"den daha iyi yönetiriz. Daha önce söyledim, geçmişte aldığımız oy oranları belli, anlamlı bir artış yakalarsak, ki ben yüzde 40 gibi hedef koydum, bu bizim için güzel bir sonuç olur.

Kürt sorunu: Sorunun bir adı var, onu istediğiniz şekilde tanımlayabilirsiniz, biz sorun yoktur demiyoruz zaten. Doğu ve Güneydoğu derken sadece orada Kürt kökenliler yaşamıyor ki. Bir dönem anadil yasağı vardı ve bu yasağın kaldırılması için ilk teklifi veren CHP"dir. Ana dilde eğitime sıcak bakmıyorum. 1989"da sorunu ortaya koyan ve rapor haline getiren biziz yine. Raporumuzu güncelleştiriyoruz. Eğer Diyarbakırlı kardeşlerim bize Kürt deyin derse bunu söylerim

Hizbullah dosyası: Hizbullah davasında beş yıl dosya Adli Tıp"ta kalıyor, Adli Tıp Adalet Bakanlığı"na bağlı. Bakan sordu mu, "Bu dosya sizin önünüzde 5 yıldır neden duruyor" diye. Hayır sormuyor. Kime soracaklar, Yargıtay"a; niye iki günde karara bağlamadın diye? Siyasi iktidar şimdiye kadar sorunlara çözüm üreteceğim diye yola çıkmadı. Tek amacı, yargıyı ele geçirirmekti ve yargıyı ele geçirdi.