2011-2012 Eğitim-Öğretim yılı İlköğretim 8’inci sınıf öğrencilerinin girdiği SBS de ismini başarılarıyla duyuran Özel Aydınlık İlköğretim Okulu, Orta Öğretim Yerleştirme Puanı sıralamasında ilk 5 sırayı alarak dikkatleri bir kez daha üzerine çekti. Büyük başarı elde eden OYP Nazilli 1.’si Alper Sefa Dinç, OYP Nazilli 2.’si Betül Nurşefan Özen, OYP Nazilli 3.’sü Hüseyin Uçak, OYP Nazilli 4.’sü Hande Atasever ve OYP Nazilli 5.’si Mehmet Efe Yüzgüler, ilk olarak Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan’ı daha sonra Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur’u ve son olarak Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ı makamında ziyaret etti. Başarılı öğrencilere okul öğretmenleri ile okul idarecileri de eşlik etti.

BAŞARILI ÖĞRENCİLERİ KUTLADI

Öğrencilerin kendisini ziyaret etmelerinden dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Kaymakam Mehmet Okur, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında SBS sınavında Özel Aydınlık İlköğretim okulu büyük bir başarı kazandığını ifade etti. Okur; “Öğrencilerimiz ilk 5 sırayı paylaşmıştır. Bu öğrencilerimizi ödüllendirmek için makamımızda ağırladık. Kendilerini tebrik ediyorum. Öğrencilerimiz inşallah hedeflerindeki güzel okullara yerleşecekler ve ileride onların başarılarını duyacağız. Başarıya ulaşan bu 5 öğrencimiz olmak üzere sınava giren tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Tabii ki bu sınavda başarılı olmak onların geleceklerine yön vermeleri için çok önemli. Başta aileleri olmak üzere bu başarıda emeği olan tüm öğretmenlerimizi kutluyorum” dedi.

“EĞİTİM BİR YERE KADAR, ÖNCE ANNE-BABAYA SAYGI”

OYP’de ilk 5’e giren öğrenciler son olarak Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ı ziyaret etti. Ziyarette, çocuklarla gelecekleri hakkında uzun süre sohbet eden ve onlara öğüt veren Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ise; “Çocuklarımızın idealleri var ben onlara ağabey olarak ders çalışmanın yanı sıra önce anne-babaya saygı ve vatan-millet sevgisi hakkında hayat tecrübelerimden aktardım. Güzel yerlerde eğitim alacakları için mutluyum, inşallah ileride kendilerini iyi yerlerde göreceğiz. Ama Aydın olarak duruma baktığımızda biraz üzüntülüyüz. Biraz gerileme var. Şuan SBS’de derecelere baktığımızda ilk 5’de özel okul öğrencileri var ama devlet okulu öğrencisi yok. Bunun nedenlerini düşünmemiz gerektiğine inanıyorum. Nazilli Belediyesi olarak okullara ve öğrencilere elimizden gelen desteği sunuyoruz. Bu bireysel başarıların önümüzdeki yıllarda genele yayılacağı inancındayım. Ayrıca Nazilli’de LYS’de Türkiye 6.sı çıkardık bu da güzel bir sonuç. Dereceye girmeyi başaran Nesibe Hatun Ozan kardeşimize ve OYB’de Nazilli’nin ilk 5 sırasına giren Özel Aydınlık Okulu öğrencilerimizi de kutluyorum” dedi.

MEHMET EFE, BAŞKAN ALICIK’TAN İLK 5 SÖZÜ ALDI

Başkan Alıcık, Nazilli’nin başarılı beşlisine hangi üniversiteler ve hangi bölümlerde okumak istediklerini sordu. Hedefleri büyük olan başarılı öğrencilerden Hüseyin Uçak Oxford Üniversitesinde okumak istediğini, diğer öğrenciler ise Türkiye’deki seçkin üniversitelerde tıp okumak istediklerini ifade ettiler. Uzun sohbet bir ara spora dönünce OYP Nazilli 5.’si Mehmet Efe Yüzügüler’in “ben ilk beşe girdim başkanım. Bu yıl 2.Lig’e çıkan Nazilli Belediyespor’u da ilk 5’e sokmak sizin göreviniz” sözleri ise gülüşmelere neden oldu. Başkan Alıcık’tan “İnşallah o günleri de göreceğiz. İlk 5’e girmeye çalışacağız” sözünü alan Mehmet Efe Yüzügüler, “İnşallah kısa süre içerisinde Nazilli’yi Bank Asya’da görürüz” dedi.

Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur ve Belediye Başkanı Haluk Alıcık, OYP'de Nazilli’de ilk 5 dereceyi paylaşan Nazilli Özel Aydınlık ilköğretim okulu öğrencilerine hediye vererek, başarılarının devamını diledi.

 

 aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png