ADAM BAŞI 5000 MARK
 
1990’lı yıllarda Almanya’nın başkenti Bonn Büyükelçiliği görevini yürüten Öymen, PKK’nın finansmanının büyük bir bölümünü Almanya’daki faaliyetlerinden elde ettiğini söyledi. Öymen, PKK’nın, insanları sahte belgelerle siyasi mülteci olarak Almanya’ya götürdüğünü ve adam başı 5000 mark para aldığını söyledi. Öymen, “PKK o zamanlar adam başına 4000-5000 bin mark para alıyordu” dedi.
 
12 YILDA 220 BİN İLTİCA
 
Öymen, Almanya’ya yönelik iltica trafiğinden büyük gelir elde eden PKK’nın, sadece 12 yılda Almanya’ya 220 bin ilticacı taşıdığını söyledi. Öymen ayrıca kendisinin görev yaptığı dönemde Doğu Alman Komünist Partisi’nin PKK’ya 100 milyon mark (yaklaşık 3 trilyon) para aktardığını belirtti. PKK vasıtasıyla 1 yılda Almanya’ya gelen 5 bin kişiye pasaport vermek zorunda kaldıklarını belirten Öymen, “Bir yılda yaklaşık 5 bin kişiye pasaport verdiğimizi hatırlıyorum. Bu insanların çoğu PKK aracılığıyla geldiğini söylüyordu” diye konuştu.
 
“SAHTE BELGELERLE İLTİCA ETTİLER”
 
Zamanında Alman makamlarını uyardıklarını ancak yeterli duyarlılığın gösterilmediğini söyleyen Öymen, “PKK vasıtasıyla Almanya’ya gelen insanlar, ‘Türkiye’ye girersem beni tevkif edecekler’ diye sahte bir mahkeme kararı sunuyor. Sahte belge ile iltica taleplerini kabul ettiriyorlardı. Alman İçişleri bakanı ile görüştüm o zaman şaşırdılar. Ama yeterli duyarlılığı göstermediler. Oysa bu konuda filmler bile çekildi” dedi.
 
PKK-MÜLTECİ-ALMANYA ÇARKI
 
PKK’nın Almanya’ya taşıdığı mültecilerin mali yardım anlamına geldiğini belirten Öymen, sistemin şöyle çalıştığını anlattı: “Birincisi mülteciler bir işe yerleşene kadar aldıkları mali yardımın bir kısmını PKK’ya veriyor. İkincisi ise PKK’lı olmayan göçmenlerin PKK’ya komisyon ve hava parası vererek mülteci statüsüyle Almanya’ya yerleştirilmesi sağlanıyor. PKK, bu çarktan çok para kazandı.”