Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi"nde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanık Mehmet Kalem (24), avukatı ve öldürülen Kadın Kalem"in yakınları katıldı.

Sanık avukatı, öldürülen Kadın Kalem"in (21) olaydan bir gün önce ve olay günü başka erkeklerle telefonla görüştüğünü iddia ederek, bu durumu hiçbir erkeğin kabul edemeyeceği gibi müvekkilinin de hazmedemediğini söyledi.

Kadın Kalem"in sürekli eşi Mehmet Kalem"i küçük düşürücü sözler sarf ettiğini öne süren ve olayın ağır tahrik altında gerçekleştiğini ifade eden avukat, delil yetersizliği ve akıl sağlığının yerinde olmadığı düşüncesiyle müvekkilinin beraatını istedi.

Sanık avukatı, mahkemenin aksi kanaatteyse ağır tahrik hükümlerinin uygulanması gerektiğini savundu.

Son sözü sorulan sanık sanık Kalem ise "Avukatımın beyanlarına katılıyorum" dedi.

Mehmet Kalem"in eşini "kasten öldürdüğü" kanaatine varan mahkeme heyeti ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdiği sanığın, bu cezasını tahrik ve mahkemedeki iyi halini göz önünde bulundurarak 18 yıl 4 aya indirdi.

Zanlı Mehmet Kalem, 18 Temmuz 2008 tarihinde merkez Meram ilçesi Hoşhavanata Mahallesi"nde kıskançlık meselesi yüzünden çıkan kavgada evlerinin penceresinden atlayan henüz 1 yıllık eşi Kadın Kalem"i (21) 12 yerinden bıçaklayıp öldürmüştü.

Olayla ilgili gözaltına alınan Kalem, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

-"ÖYLE ÖLÜNMEZ BÖYLE ÖLÜNÜR"-

Mehmet Kalem"in polisteki sorgusunda ise eşinin yaşanan tartışma sonrası pencereden atlayarak intihara teşebbüs ettiğini, kendisinin de bu duruma sinirlenerek yerde yaralı yatan eşini "öyle ölünmez böyle ölünür" diyerek bıçakladığını söylediği belirtilmişti.

Çift arasındaki tartışmanın olay günü akşam saatlerinde Kadın Kalem"in cep telefonuyla konuşması nedeniyle çıktığı, gece saatlerinde yatak odasında aynı konunun tekrar açılmasıyla başlayan tartışmanın büyümesiyle genç kadının pencereden atladığı ifade edilmişti./milliyet