17 yaşındaki Murat G., hakkında tasarlayarak adam öldürmek suçundan ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezası istemiyle dava açıldı.Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde 17 Nisan 2012’de meydana gelen olayda, Murat G., kanser hastası dedesi 85 yaşındaki Abdullah Geceken’in ölümünden sorumlu tuttuğu Dr. Ersin Arslan’ı bıçaklayarak öldürdü. Katil zanlısı tutuklanırken Sağlık Bakanlığı ölen doktorun adını yaşatmak amacıyla Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nin ismini ’Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’ olarak değiştirdi. Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı Harun Veli Koçali iddianamesini hazırladı. İddianamede, zanlı Murat G.’nin dedesi Mehmet Geceken’i ameliyat edip ölümüne sebep olduğunu ileri sürdüğü Dr. Ersin Arslan ile hastanede tesadüfen karşılaşıp, öldürdüğünü savunduğu ifade edildi.

"DEDEMİ RÜYAMDA GÖRDÜM"

Murat G.’nin, ifadelerinde "Dedemi çok seviyordum. Beni o büyütmüştü. Ölünce çok üzüldüm. O gece dedemi rüyamda gördüm. Sabah dedemin yattığı odayı görmek için hastaneye gittim. Odanın önünde doktorla tesadüfen karşılaşınca sinirlerime hakim olamayıp, öfkeyle vurdum" dediği kaydedilen iddianamede, "Her ne kadar suça sürüklenen çocuk beyanında Dr. Ersin Arslan ile suç tarihinde tesadüfen karşılaştığını ve bir anlık öfke nedeniyle Dr. Ersin Arslan’ı bıçakladığını söylese de; tanık beyanları gerçeğin böyle olmadığını, zanlının Murat G.’nin dedesinin ölümünden sorumlu tuttuğu Dr. Arslan’ı hastanede bekleyerek, takip edip tasarlayarak öldürdüğü anlaşılmıştır" görüşü belirtildi. Savcı, bu nedenle zanlının ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

"KURBAN ALIP KESEYİM"

İddianamedeki tanık ifadelerinde, zanlının babası cezaevine girdikten 2 ay sonra dünyaya geldiği, kendisini dedesinin büyütüp baktığını, bu nedenle de dedesi Mehmet Geceken’e büyük sevgi beslediğini belirtirken, baba Yusuf ve üvey anne Fatma Geceken ise ifadelerinde baklavacıda çalışan Murat G.’nin zaman zaman kendilerine, "O doktor dedemi ameliyat etmeseydi belki ölmeyecekti" diye yakındığını kendilerinin de, "Deden zaten yaşlıydı. Doktor belki kurtarabiliriz diye ameliyat etti" şeklinde telkinde bulunduklarını, olay günü ise evden çıkarken, "Bugün cuma. Biraz param var. Biraz da arkadaşımdan alacağımı isteyeceğim. Siz de katkıda bulunun kurban alıp keseyim" dediğini ancak inanmadıkları için para vermedikleri ifadelerine yer verildi. Katil zanlısının yargılanmasına önümüzdeki günlerde Gaziantep 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.