Unakıtan, Arap işadamlarına seslenirken ARAP SAÇI GİBİ deyimini kullandı... Arap işadamları bu deyimi garipseyince de açıklama yapma gereği duydu

'SİZİN SAÇINIZ GÜR DE O YÜZDEN BİZDE BÖYLE BİR DEYİM VAR. BAKIN BENİM SAÇIM GÜR DEĞİL, KEL...'
BAKAN UNAKITAN, ARAP İŞADAMLARINI GÜLDÜRDÜ


- MALİYE BAKANI UNAKITAN:

- "İŞ İYİCE ARAP SAÇINA DÖNÜYOR"


Türk-Arap Ekonomi Forumu'nda konuşan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Arap işadamlarını güldürdü. Unakıtan'ın "Bu bölgede hepimizin sorumlulukları var. Bölgede bir sıkıntı olursa hepimizin sıkıntısı olması lazım biz çözemiyoruz. Başka yerlerden geliyorlar. İş iyice arap saçına dönüyor" demesi salondaki işadamları arasında gülüşmeye yol açtı. Unakıtan, yanlış anlamayı önlemek için, "Bu bizde bir deyimdir. Arapların saçı gürdür" dedi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Türk - Arap Ekonomi Forumu'nda yaptığı konuşmada, Türk Arap ilişkilerine değindi. Senelerden beri bu ilişkilerde bir boşluk olduğunu söyleyen Unakıtan, "Ama şu anda iyi bir ivme yakalandı. Bir de rahmet Turgut Özal vardı. Onun zamanında da ilişkiler çok iyiydi. Suriye Maliye Bakanı'nın da söylediği gibi, devlet başkanları arasındaki ilişkiler iki ülke arasında ekonomik ilişkileri de etkiliyor. Bunlar da çok faydalı oluyor. Neden? Biz şimdi bu bölgenin insanlarıyız.

Birbirimizle tarihi ve kültürel bağlarla bağlı olan insanlarız. O bakımdan bu bölgenin sıkıntıları olsa da bizim sıkıntımız olması lazım. Biz çözemiyoruz. Başka yerlerden geliyorlar çözmek için iş iyice 'arap saçına dönüyor' dedi"

Bakan Unakıtan'ın konuşmasında 'Arap Saçı' değimini kullanması, salondaki Arap işadamlarını güldürdü. Unakıtan bunun üzerine, "Bu bizde bir deyimdir. Arapların saçı çoktur anlamındadır" dedi.

Unakıtan, bölgede ticaretin daha da gelişmesi için Irak'ın durumunun sakinleşmesini temenni etti.

Konuşmasında petrol fiyatlarının yükselmesine de değinen Bakan Unakıtan, "Arap kardeşlerimizde böyle bir sorun yok. Şurada su çıksın diye kazıyorlar, petrol çıkıyor. Onlar rahat tabi. Petrol fiyatlarının yükselmesi dünyanın dengesini değiştiriyor. Böyle olunca da yavaş yavaş hır çıkarma durumları artıyor" diye konuştu.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun vergi indirimleri yönündeki iltifatlarına da "Biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Kendisine de çok teşekkür ediyorum iyi işler yapıyor. Ama birbirimize karşı yağcılık yapmayı bırakalım burada misafirlerimiz var" diyerek karşılık verdi.

Bakan Unakıtan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Herkes para kaybedip duruyor. 380 milyar dolar Mortgage krizinden zarar etmişler. Kaybeden parayı, Arap ülkelerine geliyor. Çünkü 2 trilyon dolar petrolden dolayı fon var. Buradan para kapıp, götürüp yine batırıyorlar. ABD'liler bu yüzden cirit atıyor Körfez ülkelerinde. Bu adamlar paranızı batıracak ABD'ye gidiyor batıracaklar, ama biz burnunuzun dibinde duruyoruz bağırsanız duyacağız. Burada paranın batması diye birşey olmadı. Aklımızı başımıza alalım.
Menfaatlerimizi iyi bilelim. Sizler paranızı nasıl kullanacağınızı bilirsiniz. Ama falanca batırmış, yarın yine gidecek para, yapmayın. Bakın işadamları burada".