Devlet Malzeme Ofisi (DMO),Cumhurbaşkanlığı seçiminde kullanılacak birleşik oy pusulalarının basımı için Resmi Gazete’ye ihale ilanı verdi.

İlanda, "Ofisimizce, 2014 yılında yapılacak Cumhurbaşkanı seçiminde yurt içi ve yurt dışında kullanılacak toplam 221.547.240 adet birleşik oy pusulalarının hazırlanması ve basımı işi yaptırılacaktır. Bu iş, DMO İç Piyasadan Yapılacak Satınalmalara Ait Ticari Şartname, 2014 Yılında Yapılacak Cumhurbaşkanı Seçiminde Kullanılacak Birleşik Oy Pusulalarının Hazırlanması ve Basımında Uygulanacak Usul ve Esasları Gösterir Şartname ile İhale Ek Şartları hükümleri dahilinde Açık Teklif Usulü’ne göre ihale edilecektir’’ denildi.

İhale dökümanları DMO Genel Müdürlüğü’nden ve internet sitesinden görülebilecek ancak ihaleye teklif vereceklerin ihale doküman bedeli olarak 100 TL’yi ofis veznelerine yatırması gerekiyor. İhaleye ise basım yeri Ankara veya İstanbul ili sınırları dahilinde bulunan istekliler katılabilecek. Teklifler ise birim fiyat üzerinden verilecek. Ayrıca isteklilerden; ilk oylamada kullanılacak 73.849.080 adet birleşik oy pusulasında (4 renkli trigromi) 08.07.2014 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanacak. Yüksek Seçim Kurulu Kararında belirtilecek geçici aday sayısını, ikinci oylamada kullanılacak 73.849.080 adet birleşik oy pusulasında (4 renkli trigromi) aday sayısının 2 olacağı, referandumda kullanılacak 73.849.080 adet birleşik oy pusulasının (2 renkli) beyaz renk üzerine “Evet”, kahverengi renk üzerine “Hayır” ibareleri yazılı, iki ayrı renkten oluştuğu hususlarını dikkate almaları isteniyor.

Tekliflerin 9 Temmuz saat 12.00’ye kadar DMO Genel Müdürlüğü, III No’lu Satınalma Daire Başkanlığı Kırtasiye Şube Müdürlüğü’ne verilmesi gerekiyor. Geç gelen teklifler ile postada vaki gecikmeler DMO tarafından dikkate alınmayacak. Son teklif verme günü olan 9 Temmuz günü, önce dış zarfları açılarak teklif mektubu ile birlikte verilmesi gerekli olan belgeler incelenecek, bu inceleme sonucunda belgeleri istenilen şartlara uygun olduğu tespit edilen isteklilerin ise fiyat teklifini içeren iç zarfları açılacak. Uygun olmayan teklifler ise açılmadan teklif sahiplerine iade edilecek.

Tekliflerin geçerlilik süresinin, ihale tarihinden itibaren en az 30 takvim günü olacağı belirtilen ilanda isteklilerin, ihale konusu basım işinin tamamı için teklif verebilecekleri kaydedildi.