CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yürekli"nin düzenlediği ve HABERTÜRK"ün de basın sponsorluğunu yaptığıMarka 2010 Konferansı"nda HABERTÜRK Gazetesi"nin Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı"nın sorularını yanıtladı.

Altaylı"nın Marka Konferansı için düzenlediği Teke Tek Özel"e konuk olan Kılıçdaroğlu, “CHP"nin vaadi ne? Gerçek sol parti olma yolundamı yoksa biraz daha muhafazakarmı olacak?” sorusunu, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde CHP markası dışında ayakta kalan yok” diye yanıtladı. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Çağdaşlığı, uygarlığı yükseltmediyseniz demokrasi özgür şekilde oturmaz. Biz verdiğimiz verginin hesabınımı sorduk?. Sağlıklı sorgulamamız lazım. Bu ancak eğitimle olur. Biz eğitilmiş kitlelerden yüzde 42 oy alıyoruz. Ama kendimizi anlatmakta zorluk çektiğimiz kitlelerden alamıyoruz. Bizimkendimizi çok iyi anlatmamız lazım. Biz üçüncü yol olarak gidiyoruz. Sosyal demokrasiye, evrensel kurallarına açık olan herkese kapımız açık.”

"BAŞARAMAZSAM ÇEKİP GİDERİM"

CHP"nin önerisinin yoksulluğu yenmek için aile sigortası getirmek olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu şöyle devametti: “Aile sigortası hesabını yaptık. Bugün 10"un üstünde kuruluş yardımdağıtıyor. Belediyeler dahil olunca bu sayı 70"i aşıyor. Ama bu para kime nasıl dağıtılıyor kimse bilmiyor. Yoksulun da onuru var.” Bütün kongrelerin bir değişim sembolü olduğunu söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, marka olmak için gelişimin önemli olduğuna dikkat çekerek, “CHP gelişiyor, yenileşiyor; tarihinde, kültüründe var bu. Değişimin adresi CHP. Geniş kitlelere ulaştı. Halka daha fazla yaklaştı. Sosyal demokrasi anlatıldı. Değişimsürüyor” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, oyları artıramazsa başarısız sayılacaklarını belirterek “Çekip gideriz” dedi.

"ONUNCU KÖYE DE GİTMEYE HAZIRIZ"

CHP Lideri, Altaylı"nın “Kemal Kılıçdaroğlumarkasını neyin üzerine kuracaksınız? Gandi diye geldiniz. Ecevit üslubunun üstüne ne koyacaksınız ki CHP"nin oyları yüzde 30-40"lara yükselecek?” sorusuna, “Sakin bir insanım. En aykırı fikirleri bile saygıyla dinlerim. Onun da beni dinlemesini isterim. Kin tutmam. Siyasete girerken "Halka yalan söylemeyeceğim" dedim. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovuyorlar ama biz onuncu köye gitmeye razıyız” dedi.

"MALİYE"Yİ VERSİNLER"

Türkiye"de istihdam oluşturmayan bir kalkınma olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Başbakan sürekli "Bizim paramız değerli" derdi. Gitti, dışarıda bankalarla toplantı yaptı. "Sıcak para çok tehlikeli" demeye başladı. Sen Başbakan değil misin? Önlem al. Merkez Bankası"nı, Maliye Bakanlığı"nı, Hazine"yi bize bağlasınlar önlem nasıl alınır görsünler. Türkiye üreten ekonomi haline nasıl gelecek göreceksiniz” dedi.