Hakkari'nin Oxfordlu Rektörü İbrahim Belenli, sarı çizmelerini giydi ve kampus inşaatına start verdi. Azimli Prof., 'Seneye okulumuz tamam' dedi.

Sınavlarda hep son sıralarda yer alan Hakkari'nin eğitim umudu, sarı çizmeli bir rektör oldu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından yaklaşık 2.5 yıl önce rektör olarak atanan Oxfordlu fizik profesörü İbrahim Belenli, tüm olumsuzluklara rağmen ailesini de alarak gösteri ve olayların en çok yaşandığı kente geldi. Prof. Belenli, kampusu bile olmayan üniversite için kolları sıvadı.

'YÜKSEK MAAŞ VERİN'
Ayağına sarı çizmeleri giyerek kampus inşaatının yapılacağı Sümbül Dağı civarını karış karış dolaşan Belenli, "Şu anda kiraladığımız bir iş merkezini rektörlük binası olarak kullanıyoruz. Öğrencilerimizin bir kısmı Adana Çukurova Üniversitesi'nde, bir bölümü ise Hakkari'deki bir iş merkezinde eğitim görüyor. Bu dağınıklığın önüne geçecek kampus inşaatımız Eylül 2012'de tamamlanacak" diye konuştu. Prof. Dr. Belenli, üniversiteye gelecek olan öğretmen ve araştırma görevlilerine cazip hale getirmek için yüksek ücret verilmesini de istedi.

TAŞLANINCA BİNAYI TAŞIDIK
Prof. Belenli, "Daha önce rektörlük binamız başka bir yerdeydi. Çıkan olaylarda çocuklar binayı taşlıyordu. Bu nedenle binayı şehir içinde kiraladığımız iş hanına taşıdık" dedi.

takvim