Büyük Menderes Nehri’nin taşması sonucu Menderes’in çevresindeki pek çok tarım alanı sular altında kalırken, her geçen gün su altında kalan alan miktarı artmaya başladı. Meteorolojinin yağışların devam edeceği yolundaki uyarısının ardından, Aydın’da ek tedbirler alınmaya başlandı. Menderes Nehri’nin yağmur sularını taşıyamaması nedeniyle Koçarlı ve Söke ovası adeta göle döndü.
Bu yıl bol yağışlı ve etkili bir kış mevsimi yaşandığını belirten Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, menderes nehrinin geri kalan kısmında dip temizliğinin bir an önce yapılıp tamamlanması gerektiğini söyledi. Çine Barajı’nın tamamlanıp su tutmaya başlaması ile Aydın’daki taşkın sorunun en önemli ayağının çözüldüğünü belirten Aydın Ziraat Odası başkanı Rıza Posacı, “Koçarlı ve Söke Ovası’nda Menderes Nehri’nin taşmasına bağlı olarak binlerce dönüm alan sular altında kalıyor. Eğer nehrin dip temizliği yapılırsa sular altında kalan tarım arazisi alanı azalacaktır. Bu nedenle bir an önce nehrin dip temizliğinin yapılmasını istiyoruz” dedi.
Bu arada Aydın Valiliği tarafından yapılan açıklamada Kemer Barajı’nın yüzde 96 doluluk seviyesine ulaşması nedeniyle elektrik üretiminin yanında barajdan kontrollü olarak deşarja başlandığını, Adıgüzel, Kemer, İkizdere, Çine-Topçam, Yaylakavak ve Çine Adnan Menderes Barajlarındaki depolama sayesinde ciddi bir taşkın sorununu çözüldüğü belirtildi.