Tunceli’de 7 PKK’lının öldürülmesini protesto eden gruptan bir kişi silahla Mustazaf-Der İlçe Yöneticisi Ubeydullah Durna’yı öldürdü
 
Hakkâri’nin Yüksekova İlçesi’nde Tunceli’de 7 PKK’lının öldürülmesini protesto eden gruplarla Hizbullah yanlısı Mustazaf- Der üyeleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada Mustazaf- Der Yüksekova Şube Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna silahla vurularak öldürüldü.
 
12 Haziran seçimlerine kısa bir süre kala özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki askeri operasyon ve Başbakanın seçim konvoyuna yönelik saldırıyla tırmanan gerginlik çok tehlikeli bir noktaya ulaştı. 1995 yılında ateşkes imzalayan PKK ile Hizbullah sempatizanları ilk kez karşı karşıya geldi ve bir kişi hayatını kaybetti. Bölgede büyük endişe yaşatan olaylar Yüksekova’da yaşandı. Tunceli’nin Pülümür İlçesi’nde 7 PKK’lının yaşamını yitirmesini protesto amacıyla kepenklerin kapalı olduğu Yüksekova’da bir grup gösteri yapmaya başladı. Cengiz Topel Caddesi üzerindeki eski cezaevi kavşağında yola barikat kurup ateş yakan gruba polis gaz ve tazyikli ile su ile müdahale etti. Göstericiler de polise taş ve molotoflarla karşılık verdi.
 
Taraf