3 yıldır üst üste SUV segmentinde lider Qashqai modelinde, 1.5 dizel (1461 cc) ve 1.6 (1598 cc) benzinli motor seçenekleri, 1600 cc bareminin altında kaldığı için, düzenlemenin bu modellerin satış fiyatları üzerinde bie etkisi olmadı.
 
Tasarımı ile moda ikonu olan Micra’nın yanı sıra, Note modeli de, 1600cc sınırının altında yer alıyorlar ve bu modellerde herhangi bir vergi artışı söz konusu olmadı.
 
Düzenlemeden etkilenen modeller
 
Nissan Juke modelinin 1618cc hacmindeki Juke DIG-T 190HP performans serisi, 1998cc hacmindeki Qashqai 2.0 dizel otomatik ve X-Trail modelinin 2.0 dizel otomatik araçları ise, ÖTV düzenlemesi kapsamı içerisinde yer alan modeller oldular.
 
Nissan kampanyaları tüm hızıyla devam ediyor
 
Kampanyalar ile yakaladıkları başarıları sürdürmeyi hedefleyen Nissan, Ekim ayında da ‘Yüzde 0 Faizli Kredi ve ‘KDV’nin Yarısı Nissan’dan’ kampanyalarını 2012 modellerinde sürdürüyor.
 
Kampanya kapsamında benzinli düz ve otomatik vitesli Juke için 13 bin liralık kredi kullananlara 13 ay boyunca yüzde 0 faiz imkânı sunulurken, Juke dizel versiyonlarında ise Ekim ayı boyunca KDV’nin yarısı Nissan tarafından ödeniyor.
 
Kompakt Crossover segmetinde ‘Şehrin Haylazı’ olarak adını duyuran Juke 1.5 dizel düz vites, 1.6 benzinli düz ve sarsıntısız sürüş keyfi sunan CVT Otomatik Vites seçeneklerini sunuyor. Juke’da ABS, EBD, 6 havayastığı gibi donanımlar standart olarak sunulurken, versiyonlarına göre ESP, Normal/Eco/Sport sürüş modlu Nissan Dynamic Control System, Cruise Control, akıllı anahtar, start-stop düğmesi ve Nissan Connect Multimdeya-Navigasyon sistemi gibi üstün özellikler de içeriyor.
 
Micra kampanyasında da yüzde 0 faiz uygulaması dikkat çekiyor. Nissan, Ekim ayı içerisinde Micra için 12 bin liralık kredi kullananlara 12 ay boyunca yüzde 0 faiz imkanı sunarak bir Micra sahibi olmayı kolaylaştırıyor.
 
Trafikte rahat etmek isteyenlerin tercihi Micra’da ön, yan ve perde hava yastıkları ile ESP sistemi gibi standart özellikler bulunuyor. Micra’nın şehir dışındaki 4,3lt’lik yakıt tüketim değeri ve sınıfının en kısa dönüş yarıçapına (4,5m) sahip olması da önemli özellikleri arasında yer alıyor.
 
Qashqai modeli ise 50 bin 334 TL’ den başlayan fiyatlarla satılıyor.