İŞKUR Aydın İl Müdürü Zafer Alıcı İşkur İl Müdürlüğü toplantı salonun da Türkiye genelinde işveren ve iş arayanların internet aracılığı ile oldukları yerden İŞKUR ile ilgili her türlü başvuru ve işlemlerini yapabilecekleri e-istihdam projesini anlattı.
Kurum olarak teknolojiyi yakından takip ettiklerini söyleyen Zafer Alıcı “Bu projenin üzerinde 2 yıl çalışıldı. Aydın İlimiz de 26 Mayıs 2008 tarihinde bütün Türkiye ile birlikte uygulaya geçti. Sistem ile iş arayan ve iş verenler gereksiz zaman kaybından kurtuldukları gibi, biz de kurum olarak gereksiz kırtasiyeden kurtulacağız” dedi.
26 Mayıs tarihinden beri Aydın"da kullanıma açık olan sistemin bir avantajının da sosyal baskılardan dolayı İl Müdürlüğüne gelmek istemeyen kişilerin daha rahat başvuru yapabileceği olduğunu belirten Alıcı “Özellikle üniversite mezunlarımız bu sosyal baskıyı çok fazla hissediyor. Sistemle üniversite mezunu işsizlerimizin başvuru sayıları önemli derece de artacak” diye konuştu.
Müdür Zafer Alıcı internet üzerinden verilecek hizmet den yararlanmak için iş arayan ve işverenlerin Kurumun http://www.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden birkaç dakika için de üye olabileceklerinin altını çizdi. Sistem ile kullanıcılar açık iş ilanlarını, iş gücü istemlerini, tarım aracısı için başvuruları görebilerek, şahsi bilgi güncellemelerini, iş gücü çizelge doldurma işlemlerini, işten ayrılma bildirgesi girişlerini ve tüm bilgilerinin güncellemelerini oturdukları yerden bilgisayar başında yapabilecekler.