AYDINPOST ÖZEL - Türkiye'de K belgesi vermeye yetkili kılınan odalardan biri olan Aydın Ticaret Odası'nda bu konuda çalışmaları takip etmesi için görev verilen Turan Erdoğan'ın belgelendirme işlemleri sırasında oda imkanlarını kullanarak kendine çıkar sağladığı tespit edilerek hakkında suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.

PASİF DURUMDAKİ BELGELERE ARACILIK YAPTI İDDİASI
Aydın Ticaret Odası'nda yürüttüğü K belgesi çalışmaları sırasında belgesi bulunan fakat pasif duruma düşen belge sahipleriyle iletişim kurduğu öğrenilen Turan Erdoğan'ın belge alacak olan ama fazla ücret ödemek istemeyenlere yol gösterip kendisine de çıkar sağladığı ortaya çıkınca konu Aydın Ticaret Odası yönetimince soruşturuldu.

14 BİN LİRALIK BELGELERİ DAHA UCUZA SATTI
K belgelesi alacak olan şahıslarla ilgili bilgileri bilgisayarından takip edebilen Turan Erdoğan'ın belgeleri daha ucuza almak isteyenlere de imkan sağlamak suretiyle görüştüğü ve belge satışlarına aracılık ettiği belirlendiği iddia ediliyor.

NOTERDE İŞLEMLERİ KENDİ ADINA YAPTIRMIŞ
Noterden de pek çok belgeyi kendi adına kaydettirdiği öğrenilen Erdoğan'ın bunun yanısıra belgeyi alacak olanla satacak olanları da noterde buluşturup, satış işlemlerini yaptırdığı da soruşturma kapsamına alındığı öğrenildi.

K belgesi alacak olan ancak fazla para ödemek istemeyenlerin rahatça ulaştığı Turan Erdoğan, Ticaret Odası'ndaki bu girişimi fark edilince de yönetim tarafından görevden uzaklaştırıldığı ve hakkında soruşturma başlatıldığı, soruşturma neticesindeki belge ve bulgularla Savcılık'a hakkında suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.

ODADA JET SORUŞTURMA
Yaklaşık 2 aydır konuyu takibe alan Aydın Ticaret Odası ise, K belgesi alan şahıslarla yaptığı görüşmeler netleşince konu hemen jet bir soruşturmayla ele alındı. Soruşturmayı tamamladığı öğrenilen Aydın Ticaret Odası, Turan Erdoğan'ı hem işten çıkarttı hem de Cumhuriyet Savcılığı'na görevini kötüye kullanmaktan dolayı şikayetçi olduğu öğrenildi.