Emniyet Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Türkiye'de toplam uzunluğu 2 bin 100 kilometreyi bulan otoyollarda trafik denetimlerinin artırılması ve olası bir trafik kazası veya sorunla karşılaşacak sürücülere yardımcı olunması amacıyla hazırlanan projenin hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor.

Emniyet Genel Müdürlüğünce sürdürülen hazırlıklar çerçevesinde, ''Otoyol Polisleri Projesi''nde görevlendirilecek polis memurları, ilk etapta ileri sürüş tekniklerinin de aralarında bulunduğu bir dizi eğitimden geçirilecek.

''PROJE BU YILIN 2. YARISINDA UYGULANACAK''

Yetkililer, bu yılın ikinci yarısında hayata geçirilmesi planlanan projede görev yapacak personelin, tam donanımlı araç ve gereçlerle otoyollarda hizmete başlayacaklarını belirtti.

Proje kapsamında personelin giyeceği kıyafetlerle kullanacakları araç ve gereçlerin tamamen özel ve Avrupa standartlarında olacağını ifade eden yetkililer, şöyle konuştu:

''Proje doğrultusunda, otoyollorda görev yapacak personelin kullanacağı otomobil ve motosikletlerin alımı gelecek aylarda yapılacak. Bu otomobil ve motosikletlerin motor güçlerinin oldukça yüksek olmasına dikkat edilecek. Bu araçlarda ayrıca, otoyollarda meydana gelebilecek olası trafik kazalarında polis memurlarının yaralılara müdahalede kullanacağı sağlık kitleri de bulunacak.''

Yetkililer, ''Otoyol polisi'' uygulamasının Avrupa ülkelerinin hemen hemen hepsinde bulunduğu ifade ederek, şunları kaydetti:

''Türkiye'deki otoyollarda genellikle aşırı hız, hatalı sollama ve ağır tonajlı araçların sol şeritte seyretmesi gibi trafik ihlalleri sıkça yapılıyor. Buralarda görev yapacak ekiplerimiz, tam donanımlı araç ve gereçleriyle bu tür ihlallerin kontrolünü sağlayacak ve önüne geçecek. Ayrıca, ekiplerimiz meydana gelebilecek trafik kazalarının yanı sıra olası sorunlarda da sürücülere yardımcı olacak.'

SABAH