Kadının şikayeti üzerine, biri 18 yaşından küçük 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sanıklar, K.Ö. ile kendi rızasıyla ilişkiye girdiklerini ileri sürdü. K.Ö. ise “Issız bir yere götürüp sırayla tecavüz ettiler. Ölümle tehdit ettiler. Ben evli bir kadınım” diyerek hepsinden şikayetçi oldu.

Olay geçen Temmuz ayında meydana geldi. Evli olan K.Ö., akrabası Süleyman U. ile merkeze bağlı Kestane Pınar Köyü'ne amcalarını ziyarete gitti. Köyden dönerken, K.Ö. ve akrabası, yoldan geçen bir otomobile otostop çekti. İçinde H.K. (31), Y.K. (31), T.T. (21) ve 17 yaşındaki Ö.K.'nın olduğu otomobil, onların yanında durdu. Şehir merkezine gitmek istediklerini söyleyen K.Ö. ve akrabasını araca alan 4 kişi, yola devam etti. Giderken K.Ö. iddiaya göre havanın sıcaklığından bunaldığını söyleyince, 4 kişi otomobili kenara çekti. Bu sırada Ö.K., Süleyman U.'ya yumruk vurup araçtan aşağıya attı. Daha sonra da otomobil hızla hareket etti. 4 kişi, kaçırdıkları K.Ö.'ye, şehir dışında boş bir alana götürerek sırayla tecavüz etti.

Ardından kent merkezinde bir yere bıkarıp, “Sakın polise gitme. Seni bulur öldürürüz” diyerek tehdit etti. Ancak K.Ö. en yakın polis merkezine giderek zanlılardan şikayetçi oldu. Kısa süre sonrada H.K., Y.K., T.T. ve Ö.K. yakalanarak cezaevine gönderildi. Haklarında "tehdit, tecavüz ve kişiyi hürriyetin yoksun kılma" suçlarından 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan sanıklardan yaşı küçük olan Ö.K.'nın yargılanmasına başlandı. Diğer sanıkların ayrılan dosyalarındaki eksikler nedeniyle önümüzdeki günlerde yargılanmasına başlanacağı belirtildi.

Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün sabah ilk kez hakim karşısına çıkan Ö.K., genç kadın ve Süleyman U.'nun otostop çektiklerini belirterek, “Yolda giderken Süleyman "Bunaldım" diyerek küfürlü konuştu. Kendisine tokat attım. Ve arabadan indirdim. Kadın ise arabada kaldı. Kendisine inebileceğini söylememize rağmen bizimle beraber şehir merkezine geldi. Kalacak yeri olmadığını ve bizimle cinsel ilişkiye girebileceğini söyledi. Biz de kendisini Toroman Tepe'ye götürdük. Dördümüz de sırayla onun rızasıyla ilişkiye girdik. Daha sonra da şehir merkezine götürüp bıraktık. Neden şikayetçi oldu bilmiyorum” dedi.

Duruşmaya katılan K.Ö. ise sanığın yalan söylediğini belirterek, “Süleyman'ı arabadan aşağı attılar. Ben de inmek istedim. Ama bırakmadılar. Sonra beni ıssız bir yere götürüp sırayla tecavüz ettiler. Birine söylersem öldüreceklerini belirttiler. Ben evli bir kadınım nasıl kalacak yerim olmaz” diye konuştu. - DHA