Makam aracı yüzünden aracını saatlerce kullanamayan esnaf, bir daha tahsisli yeri kullanmaması istenince yaşananları valiliğe iletti.
Koçarlı’da marangozluk yapan Kadir Kaya, aacil bir işi için geldiği şehir merkezinde park yeri bulamayınca aracını Koçarlı Hükümet Konağı bahçesince boş bulduğu bir yere park etti. Park yerindeki “Koçarlı Ziraat Odası” yazısını fark etmeyen Kaya, işini bitirip aracını almaya gelince gördüğüne inanamadı. Aracının arkasına park etmiş olan odanın resmi makam aracının yerinden alınması için oğlunu odaya gönderen Kaya’ya “Arabanın anahtarı Başkan’da. O’da burada yok. Aracı alamayız” cevabı verildi. İlk başta yaşanları anlayamayan Kaya, 2-3 saat kent merkezinde oyalandıktan sonra yeniden otoparka geldi. Halen makam aracının yerinde olduğunu gören Kaya, beklemeye başladı. Bir süre sonra yanına gelen Koçarlı Ziraat Odası personeli, Kaya’dan kimlik bilgilerini ve aracının plakasını istedi. Duruma sinirlenen Kaya, tepki gösterince oda çalışanı “Başkan sana çok kızdı. Bir daha aracını buraya park etme” deyince; ikili arasında tartışma yaşandı. Birbirinden şikayetçi olan Kaya ve oda çalışanı karakolda araya girilmesi sonucu barıştırıldı.

Kadir Kaya, yaşanan sürecin ardından makam aracının müsaade etmesiyle saatlerdir mahsur kalan aracını park yerinden çıkarmaya başladı. Bu sırada bölgeye gelen Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Rıza Arslan, Kaya’ya park yerinin kendilerin Kaymakamlık tarafından tahsis edildiği ve bu nedenle park yasağı olduğunu ifade etti. Hükümet konağı bahçesinde odaya yer tahsis edilmesinden rahatsız olan Kaya, Aydın Valiliği BİMER’e gönderdiği dilekçe ile duyduğu rahatsızlığı iletti.
“BENDE TAHSİSLİ YER İSTİYORUM”
Oda başkanına yer tahsis edilmesini fotoğraflarıyla birlikte belgeleyerek valiliğe ileten Kaya, yaşananları şöyle anlattı: “Koçarlı Hükümet Konağı binası ve bahçesi devlete ait bir yer. Ziraat Odası Başkanlığına ait aracın plakası hükümet konağı bahçesinin duvarına yazılmak suretiyle; kaymakamlığa işlerini görmeye gelen vatandaşların araçları boş dahi olsa buraya park ettirilmemektedir. Odaya tahsis edilen yere başka bir araç park ettiğinde Oda’nın aracı bu aracın arkasına park edilerek vatandaş mağdur duruma düşürülmektedir. Bende acil bir işim nedeniyle buraya park ettiğimde saatlerce arabamı çıkaramadım. İyi niyetle ifade etmeme rağmen bana ‘Başkan sana çok kızdı. Bir daha aracını buraya park etme’ cevabı verildi. Koçarlı Hükümet Konağı bahçesi Ziraat Odası’nın mı, hükümet konağının mı yoksa millete hizmet verilmesi için yapılan bir yer mi? Bir mağdur olarak bu keyfi uygulamaya son verilmesini istiyorum. Ya bu uygulamaya son versin ya da bende talep ediyorum bana da yer tahsis etsinler”
CEVAP KAYMAKAMDAN GELDİ
Koçarlılı esnaf Kadir Kaya’nın Aydın Valiliği BİMER’e gönderdiği dilekçeye cevap Koçarlı Kaymakamlığı’ndan geldi. Kaymakam Ferhat Kurtoğlu imzasıyla gönderilen cevap yazısında; “Koçarlı Hükümet Konağı ön bahçesindeki otoparka park edecek resmi araçlar, park edeceği alana plaka numaraları asılmak suretiyle belirlenmiştir. Bunların arasında talebi doğrultusunda Koçarlı Ziraat Odası Başkanlığına ait hizmet aracına da plakası yazılmak suretiyle yer verilmiştir. Otoparkta resmi araçlar dışında engelli vatandaşlarımıza ve misafir araçlara da yerleri levhayla belirtilmek üzere yer ayrılmıştır. Ayrıca Hükümet Konağı bahçesinde resmi ve özel araçlara ayrılan otopark alanında ‘otopark bedeli’ adı altında herhangi bir ücret alınmamakta; gerek kurum gerekse şahıslara keyfi herhangi bir uygulama yapılmamaktadır. Bu doğrultuda resmi ve misafir araçların kendilerine ayrılan yerlere park edilmesinin uygun olacağı düşünülmektedir” ifadelerine yer verildi. 

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png
20120615aw000117_03.jpg
20120615aw000117_04.jpg