Alınan paraların otopark yapımında değil, personel maaşları, araç alımı, kaldırım yapımı gibi farklı alanlarda kullanıldığı belirlendi. İlgili belediyeler ve personel hakkında cezai işlem yapılmasını isteyen Meclis, belediyelerin otopark hesaplarının da Sayıştay tarafından denetlenmesini önerdi. Söz konusu tespitler ve öneriler, TBMM Dilekçe Komisyonu'nda oluşturulan Otopark Paralarını Araştırma Alt Komisyonu'nun raporunda detaylı olarak anlatıldı. Aylardır süren çalışmaların sonunda hazırlanan rapora göre, belediyeler 1 Ocak 1994'te yürürlüğe giren yönetmelik uyarınca konutlardan otopark bedeli alıyor. Toplanan para 143 milyon 796 bin lira.

Rapora göre, Antalya, Gaziantep ve Erzurum büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere Ardahan, Bitlis, Mardin, Muş ve Şırnak gibi belediyeler otopark hesabını hiç açmadı. Raporda, "Özellikle Antalya gibi bir milyonu aşkın nüfusu olan ve yaz başlarında bu nüfusunda ciddi artışlar yaşayan bir şehirde, büyükşehir belediyesi ve bağlı beş ilçe belediyesinin hiç otopark bedeli tahsil etmemiş veya tahsil edilmiş ise otopark hesabına yatırılmamış olmasının üzerinde düşünülmesi ve incelenmesi gereken bir husus olduğu kanaatine varıldı." denildi. Adıyaman, Ağrı, Artvin, Aydın, Batman ve Mersin belediyelerinin otopark hesaplarında topladıkları 4 milyon 2 bin TL'nin tek kuruşuna dokunmazken, herhangi bir hizmet üretiminde kullanılmadığı görüldü. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin otopark hesabında 44 milyon 156 bin 70 TL para bulunurken, sadece bin 184 araçlık otopark tesisi yaptırdı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi otopark hesabında 755 bin 961 TL bulunurken, sadece 11 bin 821 araçlık otopark inşa edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin otopark hesabında ise 700 bin 746 TL bulunurken, 600 araçlık otopark inşa edildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi bu hesaptaki paranın sadece otopark tesisi amacıyla kullanıldığını belirtmesine karşın, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün 12.01.2012 tarihli yazısına göre, yol, açık otopark, kapalı otopark ve trafik hizmetlerinde kullanıldığı ortaya çıktı. Raporda, sadece otopark tesisinde kullanılması gereken bedellerin amacına uygun kullanılmadığı, uygulamaların yönetmeliğin amir hükümlerine açıkça aykırı olduğu ve otopark hizmetlerinin yeterli düzeyde sunulmaması nedeniyle kamu hizmetinin işleyişinde aksamaya sebebiyet verildiği kaydedildi. Komisyon, belediye uygulamalarının mevzuatın çok gerisinde kaldığı, mevzuatın işlevsel ve otopark sorununu çözebilecek şekilde kurgulandığı ancak sürecin gerektiği şekilde işlemediği kanısına vardı. Komisyon raporunun sonuç bölümünde ise İçişleri Bakanlığı'ndan otopark bedellerini mevzuata uygun olarak kullanmayan belediyeler üzerinde denetimlerini artırmasını ve yapılan denetimlerin daha etkin ve verimli şekilde yapılmasının istenmesine karar verildiği belirtildi. Bu arada belediyelerin otopark parası almalarına karşılık otopark yapmamalarına, geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da tepki göstermişti. Başbakan, kapalı otopark mecburiyeti konusunda yeni bir yasa hazırlığı içinde olduklarını belirtmişti. İstanbul'daki kendi mahallesi Kasımpaşa'da sokakların park eden araçlar tarafından işgal edildiğine şahit olduğunu anlatan Erdoğan, "İmar projesi onaylanırken ne yazık ki evlerin altına garajlar konmadığı için veya mahallelerde garajlar olmadığı için sokaklar işgal altında. İki araç yan yana rahat geçemiyor. Zaten sokaklar dar, böyle bir şekilde bakın neredeyse boş yer yok." ifadelerini kullanmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da Başbakan'ın eleştirileri sonrasında '400 metrekare üzerindeki yeni binalara otopark şartı' getiren yeni bir yönetmelik üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı.