Karayolları Trafik Kanunu’na göre korsan otoparkçılık ve değnekçilik yapan kişilere daha önce 72 TL’lik para cezası uygulanıyordu. Kanunda yapılan değişiklikle cezalar artırıldı. Buna göre korsan otoparkçılık yapan haksız yere vatandaşlardan otopark ücreti alan kişi ve kurumlara 6 aydan 2 yıla kadar değişen hapis cezası uygulanacak.

Hapis cezası para cezasına çevrilen kişi veya kurumlara günlük 20 ile 100 TL arasında değişen ve 5 bin güne kadar değişebilen adli para cezası uygulanabilecek. Ayrıca, otopark ücreti adı altında araç sahiplerinden zorla otopark ücreti alınması durumunda ücreti alan kişiler gasp suçundan hukuki işlem yapılacak. Kararın yürürlüğü girmesinden sonra Edirne Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 6 kişiye kanundaki yeni değişiklik kapsamında işlem yapıldı. Edirne Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Alpay Erdem, kanunda yapılan değişiklikle korsan otoparkçılık yapan veya haksız olarak araç sahiplerinden otopark ücreti alan kişilere 6 ay ile 2 yıl arasında değişen hapis cezasının geldiğini belirtti.

Vatandaşın mağdur olmaması için denetimlerini sürdürdüklerini ifade eden Erdem, kanunun yürürlüğü girmesinden sonra 6 kişi hakkında işlem yaptıklarını kaydetti. Erdem, korsan otoparkçılarla karşılaşan araç sahiplerinin verdikleri ücret karşılığında mutlaka fiş almalarını ve 155 aramalarını istedi.