Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Başkanı Kudret Önen, bu yılın ilk yarısında ihracatın yüzde 8 artışla 453 bin adede yükseldiğini, ihracat cirosunda da yüzde yüzde 12 artışla 12 milyar dolara ulaşıldığını açıkladı. Avrupa pazarındaki toparlanmanın yanı sıra Türkiye’deki fabrikalarda devreye alınan yeni modellerin sayesinde bu yükselişin süreceğine inandıklarını söyleyen Önen, ihracatta adet ve ciro anlamında eski rekor seviyelere yaklaşmanın mümkün olabileceğini vurguladı.

Üretim rekoru gelir

Üretimin de bu yıl 2011 yılındaki rekor seviye olan 1.19 milyon adeti aşabileceğini ifade eden Kudret Önen, “Bu yıl yeni modeller ve Avrupa’daki canlanma sayesinde 1 milyon 250 bin adetlik üretime, yani rekora ulaşabileceğimize inanıyorum. İhracatta da adetsel olarak rekor yılı olacak, 910,000 adet rakamına yaklaşacağız” dedi.

Milliyet’e konuşan Önen, 1.2 milyon adedin aşılması halinde kapasite kullanımının da yüzde 75’leri bulacağına dikkat çekerek, bunun Avrupa ortalamasının üzerinde bir oran olduğunu kaydetti. OSD verilerine göre, sanayinin toplam üretim kapasitesi 2014 yılında geçen yıla göre yüzde 10 artışla 1.73 milyon adete yükseldi. Bunda Hyundai, Toyota ve Ford Otosan’ın devreye aldığı yeni modeller etkili oldu.

Bu yılın ilk 6 ayında otomotiv sektörünün 2 milyar dolar “cari fazla” verdiğine de değinen OSD Başkanı Önen, “Otomotiv sektörü cari açıkta etkili olmak bir yana, 2 milyar dolar fazla verdi. Bu yüzden içeride otomotiv pazarının genişlemesine imkan tanınması gerektiğini düşünüyoruz. Pazarı bu kadar daraltmamalı” diye konuştu. Kur ve ÖTV’deki artışlar, BDDK’nın kredi tedbirleri gibi etkenlerle otomotiv pazarı ilk yarıda yüzde 24 gerilemişti.

Müjde bekleniyor

OSD Başkanı Kudret Önen, hafif ticari araç satışlarındaki düşüşün devam ettiğini, bununla ilgili Ankara’daki temaslarında olumlu bir hava oluştuğunu söylerken, “Durumun farkına varıldı. Anlattıklarımız yeterince değerlendirildi. Olumlu sinyaller var. Hafif ticari araç satışlarını destekler nitelikte, çok yakın zamanda güzel haberler bekliyoruz” diye konuştu.

K ve SRC belgesi kontrollerinin artması iç pazarda hafif ticari araç talebinin daha sert azalmasına neden olurken, hafif ticari araç üretimi ilk yarıda yüzde 24 gerilemişti. OSD Başkanı Önen, iç pazarda talep görmeyen bir aracın  üretiminin gelecekte problem yaşayabileceğini de tekrarladı.