Taksim'deki eylemleri sonrası, örgüt üyelerini teknik takibe alan polis, militanların kongre vadisindeki araçlara molotof atacakları belirledi. Yakalandıkları araçtan 46 molotofkokteyli çıktı

İstanbul'da önceki gün yaşanan şiddetli protesto eylemlerinin ardından, bazı örgüt militanlarını teknik takibe alan polis, örgüt militanlarının korsan bir taksi ile kongre vadisine giderek kongre dağılım saatinde molotoflu saldırı hazırlığında olduklarını belirledi.
Telefon kayıtlarındaki konuşmalara göre, 3 kişi kiraladıkları bir otomobille Kongre Vadisi'ne yakın bir noktaya gidecekti. Toplantı bitiminin ardından katılımcılar dağılırken zanlılar otomobilde bulunan molotof kokteylleri park halindeki araçların altına atacaktı. Böylece kundaklanan araçlar yakılarak sansasyonel bir eylem yapılmış olacaktı. Korsan taksi içinde 46 adet molotof kokteyli, 4 adet gaz maskesi ve çok sayıda eldiven ele geçirildi.

Bazı sol örgütlerin yapacağı tehlikeli protesto eylemlerinden çekinen polis, sol terör örgütlerini teknik takibe aldı. 2006 yılında DHKPC terör örgütü adına, kahvehane baskını, market gaspı ve müzikhol baskınlarına katıldığı iddiasıyla tutuklanarak 10 gün önce tahliye olan O.K.'nın bir gurup arkadaşıyla yaptığı Kongre Vadisi'ne baskın eylem planı telefon kaydına düştü.

KORSAN TAKSİ YAKALANDI

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, teknik takip sonucu fark ettikleri eylemcileri takibe aldı. Korsan bir taksiye binerek eylem için kongre vadisine gitmeye hazırlanan eylemciler Gazi Mahallesi çıkışında durduruldu. Korsan taksi içerisinde bulunan O.K.'nin de aralarında bulunduğu 3 eylemci kıskıvrak yakalandı./yeni şafak