Kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 3'ü çocuk 5 kişi yaralandı.  Kaza, saat 23.00 sıralarında Kısas beldesi yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre, kent merkezindeki yakınlarının iftarına katılan birbirine akraba Yayla ve Çini ailesi fertleri, Casım Yayla yönetimindeki 63 DC 200 plakalı otomobil ile Alpalı köyüne dönmek üzere yola çıktı. Casım Yayla idaresindeki otomobil, Alpalı köyüne 3 kilometre kala aşırı hız nedeniyle kontrolünü kaybederek, Kısas beldesi yakınlarındaki köprü üzerinden dere yatağına uçtu. Y
 
arısı suya gömülen otomobilden yükselen çığlık seslerini duyan belde sakinleri kazazedelerin yardımına koştu. Jandarma ve 112 ekiplerini de bilgilendiren belde sakinleri, otomobilde bulunanları tek tek dışarı çıkardı. Otomobillere konularak yola çıkan yaralılar, güzergah üzerinde karşılaşılan ambulanslara nakledilerek, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.
 
Bu sırada otomobilden güçlükle çıkarılan sürücü Casım Yayla da, ağır yaralı olarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sürücü Casım Yayla acil serviste yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederken, kazada yaralanan Hatice Yayla (36), Emine Çini (34), İbrahim Çini (5), İmam Yayla (3) ve Halil Yayla (2) tedavi altına alındı.
 
Kazayı duyan Yayla ve Çini ailesinin çok sayıda yakını da hastaneye akın etti. Acil servis önünde bilgi alan yakınları, sürücü Casım Yayla'nın ölüm haberini alınca gözyaşına boğulup, Arapça ağıtlar yaktı. Sinir krizi geçiren bazı kişilere ise acil serviste müdahale edildi.
 
Olay yerine gelen jandarma ekipleri kazayla ilgili inceleme başlatırken, suya gömülen otomobil ise çekici yardımı ile dereden çıkarıldı. Yaralıları otomobilden çıkaran belde sakinleri ise, yolların büyük bölümünün stabilize olduğunu, bölgede sık sık kazaların meydana geldiğini ifade etti.