İzmir'de okulun otomatik kapısına sıkışması sonucu başından yaralanan lise öğrencisi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Evka 4 Seyit Şamlı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Elektronik Bölümü 11. Sınıf öğrencisi Anıl Erdem (17), teneffüste okul dışına çıktı. Ders zili çaldığında okula dönmek isteyen öğrenci, girişteki otomatik kapıya sıkıştı.

Bir süre bu şekilde kalan öğrenci, arkadaşlarınca kapının açılmasının ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Başından yaralanan öğrenci, burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Otomatik kapıyı idare eden nöbetçi öğrenciler E.K. ve G.K'nin ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldüğü öğrenildi.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ İŞTEN ÇIKARILMIŞ

Lisenin öğrencileri, otomatik kapının butonunun iki hafta öncesine kadar güvenlik görevlisinin sorumluluğunda olduğunu, daha sonra bu sorumluluğun nöbetçi öğrencilere geçtiğini anlattılar.

Bazı öğrenciler de kapının bozuk olduğunu iddia ederek, arkadaşlarının ölmesinden büyük üzüntü duyduklarını bir an önce tedbir alınması gerektiğini söylediler.

Okul yönetimi ise maddi nedenlerden dolayı güvenlik görevlisinin işten çıkarıldığını ancak kapının bozuk olmadığını bildirdi.

Hayatını kaybeden Anıl Erdem'in babası Doğan Erdem'in okula gelerek, yöneticilerle görüştüğü öğrenildi.

Eğitime ara verilmeyen okulda Erdem'in ölümü nedeniyle gerginlik yaşanırken anons yapan emniyet ekipleri, okul bahçesindeki öğrencilerin derslere girmesini istedi.

DEVAMSIZLIK YAPMAMA TELAŞINDAN
Anıl Erdem'in 19.5 gün devamsızlığı olduğunu belirten arkadaşları, "Anıl, teneffüste okul dışına çıkmış, nedenini bilmiyoruz. Voleybol turnuvası vardı, onunla ilgili olabilir. Toplam 19.5 gün devamsızlığı vardı. Bir ders daha gelmese devamsızlıktan kalacaktı. 3, 4 ve beşinci derslerimiz geometri idi. 4'üncü derste sınav olacaktık. Sınava girmeden önceki teneffüste Anıl dışarı çıkmış, okula girerken bu olay olmuş. Devamsızlık yapmaması gerekiyordu, belki koştu, telaş yaptı. Kahroluyoruz, çok üzgünüz" dedi.

CENAZESİ YARIN

Öte yandan Anıl Erdem'in cenazesinin, yarın öğle namazından sonra Bornova Büyük Camii'nde kılınacak namazın ardından toprağa verileceği bildirildi.

DHA