İLERİ TARİHE ERTELENDİ

Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, daha önce bu ay içinde temeli atılması planlanan "Aydın Şehirlerarası Otobüs Terminali Projesi'nin" firmanın geri adım atması nedeniyle ileri bir tarihi ertelendiğini duyurdu.

İKİ FİRMA DOSYA ALMIŞTI

Ortekin, proje ihalesini kazanan firmanın yatırımı karlı görmediği için 19 Mart 2008 tarihinde yapılacağı duyurulan ihaleye katılmadığını açıkladı.
Konuyla ilgili olarak yöneltilen soruları cevaplayan Ortekin, mevcut otobüs terminalinin yerine yapılması planlanan alışveriş merkezi ve yeni terminalin inşaat projelerine katılmak için iki ayrı firmanın kendilerinden dosya aldığını söyledi.

FİRMA KÂRLI BULMADI

Bu firmalardan olan Ankara'daki Esenköy Gayrimenkul Yatırım A.Ş'nin hazırlandığını proje çizimleriyle teklifte bulunduğunu belirten Ortekin, "Dosya alan diğer firma bize herhangi bir teklifte bulunmadı.İl merkezinde yapılacak olan iki ayrı önemli yatırımın proje ihalesini kazan firmanın projeleri hazırlayarak, yapı maketlerini bize ulaştırmıştı. Ancak 19 Mart tarihinde yapılacağını açıkladığımız ihale öncesi resmi yazıyla bize başvuruda bulunarak, ihaleden affını istedi. Projenin kendileri için karlı olmadığını ifade ettiler. Biz belediye bütçesinden her hangi bir para harcamadan ihtiyaçlara cevap veremeyen otogar sorunumuzu ve şehiriçi ulaşımda yaşanan sıkıntıları aynı anda çözüme kavuşturmayı hedeflemiştik. Başka katılımcı olmadığı için ihale süresi işlemedi. Yeniden bir süreç başlatarak, bu önemli yatırımların ilimize kazandırılması için mücadele edeceğiz" dedi.

Öte yandan Esenköy Gayrimenkul Yatırım A.Ş. tarafından Aydın Belediyesi'ne gönderilen resmi yazıda, "Aydın Belediyesi mülkiyetindeki Kurtuluş Mahallesi'nde bulunan arazinin 30 yıl üst hakkı tesis etmek suretiyle alış-veriş inşaatı ve Aydın-Muğla karayolu TARİŞ karşısında bulunan araziye yeni şehirlerarası otobüs terminali yapılmasına ilişkin ihaleye katılmak için yaptığımız başvuru hakkında; teknik grubumuzun nihai olarak yapmış olduğu araştırma ve maliyet değerlendirmeleri sonu, projenin güncek piyasa şartlarının uygunsuzluğu sebebiyle, 19 Mart 2008 tarihinde yapılacak ihaleye teklif veremeyeceğimizi bilgilerinize sunarız" denilerek, katılmama gerekçeleri belirtildi.

ARADA MUSTAFA SELÇUK MU VARDI?

Esenköy Gayrimenkul A.Ş.'nin Başkan Ortekin'in danışmanlığını yapan Mustafa Selçuk'un aracılığıyla işlerini yürüttüğü kanısı gündemde. Edirne Belediyesi'nde su operasyonuyla ilgili olarak tutuklananlar arasında bulunan Selçuk'un içeride bulunması, ihale sürecini tıkayıp tıkamadığı merak ediliyor. Firmanın piyasa şartlarını mazeret göstermesinin inandırıcı bulmayan bazı meclis üyeleri, konunun Mustafa Selçuk'la yürüdüğünü, onun yokluğunda sıkıntıların gündeme geldiğini düşünüyor.

Aydınpost Özel