Eylem planına göre elektrikli ve hibrit araçlar ile emisyonu düşük çevreci araçların kullanımıı teşvik eden bir vergilendirme sistemi çalışma yapılacak. Ayrıca elektirikli araçlarda kullanılan batarya ve alternatif yakıt kullanan araçların ana parçalarının üretimine destek verilecek.

"Türkiye Otomotiv Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı”nın  açıklandığı toplantı, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, kamu ve özel sektör  temsilcilerinin katılımıyla Pera Palas Oteli'nde başladı. Toplantıda Bakan Ergün'ün yanı sıra, OYDER Yönetim Kurulu Başkanı H.  Şükrü Ilısal, ODD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar, TAYSAD Yönetim Kurulu  Başkanı Celal Kaya ve OSD Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen bir konuşma  yapacak.

"Bölgede Üretim Merkezi ve AR-GE Üssü Olmak” vizyonu çerçevesinde  2011-2014 yıllarını kapsayan Türkiye Otomotiv Sektörü Stratejisi'nin genel  amacının; otomotiv sektörünün sürdürülebilir küresel rekabet gücünü artırmak ve  ileri teknoloji kullanımının ağırlıklı olduğu katma değeri yüksek bir yapıya  dönüşümünü sağlamak olarak belirlendiği kaydedildi.

Bu vizyona ve genel amaca yönelik olarak; “AR-GE altyapısını  iyileştirmek”, “şirketlerin tasarım, üretim, markalaşma beceri ve  kapasitelerini artırmak”, “otomotiv sektöründe iç ve dış pazarları  geliştirmek”, “hukuki ve idari düzenlemeleri iyileştirmek” ve “fiziki  altyapıyı geliştirmek” şeklinde 5 hedef tespit edildiği bildirildi.

Türkiye Otomotiv Sektörü Stratejisi'nin genel amacını ve hedefleri  gerçekleştirmek üzere, Türk otomotiv sektörünün güçlü ve zayıf yönleri ile sahip  olduğu fırsatlar, karşı karşıya kaldığı tehditler göz önünde bulundurularak  hazırlanan hedeflere yönelik toplam 27 adet eylem belirlendiği kaydedildi.