Eşini geri dönmeye ikna edemeyince aracın içinde 5 kurşunla öldürdü

İstanbul"dan, sekiz yaşındaki oğlu Vasfi Can ile birlikte Ağrı"ya giden eşi Vahkün Unutmaz"ın (35) bulunduğu otobüse İzmit Şehirlararası Otobüs Terminali"nde yetişen Sezai Unutmaz (40), eşini inmeye ikna edemeyince araç içinde dehşet saçtı. Unutmaz, oğlunun gözü önünde eşini tabancayla beş el ateş ederek öldürdü. Babasının annesini öldürmesine şahit olan Vasfi Can şoka girerken, diğer yolcular panik içinde otobüsten indi.

Otomobille takip etti

Olay, dün saat 13.30 sıralarında meydana geldi. İstanbul"da oturan Vahkün Unutmaz oğlu ile birlikte İstanbul"dan memleketleri Ağrı"ya gitmek üzere otobüsle yola çıktı. Otobüs İzmit Şehirlerarası Otobüs Terminali"nde mola verdi. İstanbul"dan otomobille gelen eşi, hareket etmek üzere olan otobüse telaşla bindi.
Sezai Unutmaz, bir süre “Gitmekten vazgeç. Tamam, her şey daha iyi olacak. İn şu otobüsten. Evimize gidelim” diyerek, eşini dönmeye ikna etmeye çalıştı.

Küçük çocuk şoka girdi

Vahkün Unutmaz, ısrarla gitmek istediğini söyleyince bir anda cinnet geçiren Sezai Unutmaz, belinden tabancasını çıkararak, yan koltukta oturan çocuğunun gözü önünde eşine kurşun yağdırdı. Vücuduna beş kurşun isabet eden Vahkün Unutmaz, koltuğa yığıldı. Yolcular da panik içinde otobüsten indi. Olay yerine gelen polisler, Unutmaz"ı gözaltına aldı.
Şoka giren ve polisler tarafından otobüsten indirilen Vasfi Can, bir süre sonra hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladı. Olay yerine gelen 112 Acil Servis doktorlarının otobüsün içinde kalp masajı yaptığı Vahkün Unutmaz kurtarılamadı.

Boşanma davası açmış

Sezai Unutmaz"ın polisteki ifadesi sırasında, çitf arasında uzun süredir şiddetli geçimsizlik bulunduğu, Vahkün Unutmaz"ın bir süre önce boşanma davası açtığı anlaşıldı. Unutmaz"ın tüm çabalarına rağmen tekrar bir arada olmaya ikna edemediği eşinin çocuğunu da yanına alarak memleketleri Ağrı"ya gitmek için otobüse bindiğini öğrenince, bir tanıdığından emanet aldığı otomobille İzmit"e kadar geldiği, terminalde yolcu almak için duran otobüse İzmit"teki yazıhaneden kendisinin de bilet aldığı ancak eşinin kendisini istememesi üzerine onu vurduğu anlaşıldı.

SALDIRGANA YOLCU DAYAĞI

Çevredeki vatandaşlar tarafından darp edilen Sezai Unutmaz polis ekiplerince gözaltına alındı. Yüzünden yaralanan Unutmaz, Kocaeli Devlet Hastanesi"nden alınan doktor raporunun ardından İzmit Emniyet Müdürlüğüne, oradan da Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü. Unutmaz"ın şiddetli geçimsizlik nedeniyle oğluyla birlikte Ağrı"daki ailesinin yanına dönmek isteyen eşini İstanbul"da otogarda ikna etmeye çalıştığı, başarılı olamayınca yolcu otobüsünü Kocaeli"ne kadar takip ettiği öğrenildi./milliyet