Kaza bugün saat 08.00 sıralarında TEM otoyolu Sakarya Düzce sınırındaki Berceste tesisleri yakınında Karaçökek mevkiinde meydana geldi. İstanbul’dan Zonguldak’e gitmek üzere dün gece yola çıkan Burhan Adalı idaresindeki 34 EE 4195 plakalı yolcu otobüsünde arıca meydana geldi. Sürücü Osman Adalı, aracı Sakarya Düzce Sınırında saat 03.30 sıralarındaazıza şeridinde durdurdu.
 
Emniyet şeridine çekilen otobüsteki arızanın giderilmesi için yapılan çalışmaların uzaması üzerine yolculardan bazıları sigara içmek için aşağı inerek otobüsün arka tarafına geçti. Bu sırada, aynı istikamete giden Hakan Köse idaresindeki 34 UF 1392 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi nedeniyle sigara içen yolculara ve motoru tamir etmek için uğraşanlara çarptı. Kazada otobüsün muavini Seyit Canpolat ile yolcular Halil Bayraklı ve Muhteşem Coşkun olay yerinde öldü. Araç içinde sıkışan otomobil sürücüsü Köse, Halil Mansur Yavuz, Celal Gözel ve Emirhan Koç yaralandı. Yaralılar, Hendek Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
 
Kazada ölen Halil Bayraklı’nın İstanbul Merter’de vefat eden kayınbiraderinin cenazesine katılmak üzere eşi sBahriye ile birlikte Zonguldak’a gitmekte olduğu belirtildi. Dün ağabeyini, bugün de eşini kaybeden Bahriye Bayraklı gözyaşlarına boğuldu. Kaza anını gözyaşları içerisinde anlatan 3 çocuk annesi kadın ‘Bir gürültü duydum. Aşağıya indigimde her şey bitmişti." dedi.
 
MUVAİN NİŞANLISINI GÖRECEKTİ
 
Kazada ölen otobüs muavini Seyit Canpolat'ın izinli olmasına rağmen, Zonguldak'taki nişanlısını görebilmek için kazaya karışan otobüse kendisini muavin olarak yazdırdığı ve motorun tamir edilmesi için uğraştığı sırada kontrolden çıkan otomobilin ilk çarptığı kişi olduğu öğrenildi. Cumhuriyet Savcısının olay yerindeki incelemesinin ardından cesetler, Hendek Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, otobüsün yolcuları kaza yerine gelen başka bir otobüsle Zonguldak'a hareket etti.
 
DHA