Erzincan Jandarma Komutanlığı ekipleri, D-100 karayolunun Sakaltutan  mevkisi yakınlarında bir otobüsün yol kenarında beklediği ihbarı üzerine bölgeye  gitti. Ekipler, otobüste ülkeye yasa dışı yollardan giren Afganistan ve  Pakistan uyruklu 103 kişi olduğunu, sürücünün de arızalanan aracı terk edip  kaçtığını belirledi. Kaçan şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

AĞRI'DA İSE 40 KİŞİLİK OTOBÜSTEN 150 KAÇAK ÇIKTI 

 Ağrı'da 40 kişilik yolcu otobüsünde 150 kaçak yakalandı. lınan bilgiye göre, Eleşkirt - Erzurum Karayolu üzerinde Eleşkirt İlçe Jandarma Komutanlı ekiplerince yapılan rutin yol kontrollerinde, 40 kişilik bir otobüste 150 Afganistanlı mülteci yakalandı. Otobüste çoğu kadın ve çocuk olmak üzere bagaja dahi sığdırılmış, Türkiye'nin değişik illerine gitmek üzere yola çıkan kaçaklar, gerekli adli ve idari işlemlerin yapılması için yabancılar şube müdürlüğüne teslim edildi. 

 Otobüs şoförü ve muavini gözaltına alındığı olayda, Afganlılar yol kenarında işlemler için beklerken, olup bitenlerden habersiz olan çocuklar ise otobüsün içerisinde  eğlencelerine devam etmeleri duygusal anlar yaşattı.