Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, eski Bakan Çelik döneminde atanan bazı üst düzey bürokrat ve yöneticileri görevden almaya hazırlanıyor.

Bakan Çubukçu, değişime, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer"i alarak başladı. Aralarında genel müdür ve müsteşar yardımcılarının da olduğu görevden alma kararlarına ilişkin kararname, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün onayına sunulmak üzere Çankaya Köşkü"ne gönderildi.

Son sayı 25"i bulacak

İlk aşamada 7- 8 kişiden oluşan görevden alma ve atama kararlarının, bugün ya da yarın Resmi Gazete"de yayımlanması bekleniyor. İkinci aşamada bazı daire başkanları ve şube müdürlerinin görevinden alınacak. Böylece, Bakan Çelik döneminde atanan yaklaşık 25 üst düzey bürokrat görevden uzaklaşmış olacak.

İşte gidecekler

Görevden alınacak isimlerin başında, EĞİTEK Genel Müdürü Nizami Aktürk geliyor. Aktürk, 2003"te, Çelik döneminde bu göreve getirilmişti. Müsteşar Yardımcıları Salih Çelik, Abdüssamet Arslan, Remzi Kaya ve Sadettin Sabaz"ın da görevlerine son verilecek. Remzi Kaya, 2007"de Personel Genel Müdürlüğü görevinden Müsteşar Yardımcılığı"na getirilmişti. Sadettin Sabaz da, 2008"de Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürü görevinden Müsteşar Yardımcılığı"na atanmıştı. Personel Genel Müdürlüğü"ne 2008"de atanan Necmettin Yalçın"ın da görevden alınacağı belirtilirken, Çelik"in danışmanı Hamza Aydoğdu"nun, Çubukçu"nun görevi devralmasının ardından getirildiği Personel Genel Müdür Yardımcılığı görevine son verilecek. Ortaöğretim Genel Müdürlüğü görevine Şubat 2009"da getirilen Emin Gürkan"ın da görevinden alınacağı belirtiliyor.

Hürriyet