İzmir"den Aydın"a araba çalmak için gelen 3 kişilik oto hırsızlığı şebekesi, son işlerinde yakayı ele verdi. Çok sayıda hırsızlık suçundan sabıkaları olduğu tespit edilen şebeke üyelerinden birisinin kesinleşmiş 2 yıl hapis cezası bulunduğu, yakalanmamak için kardeşine ait kimliği kullandığı belirtildi.
Edinilen bilgiye göre; bu sabaha karşı saat 02.00 sıralarında Aydın merkez Cumhuriyet Mahallesi"nde park halinde bulunan bir aracın yanında şüpheli bir kişinin görüldüğü ihbarını alan Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Cadde üzerinde park halinde bulunan otomobilin kapısını açarak çalıştırmaya çalışan E.Ş. (26) şüpheli, polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı. Zanlının ifadesi ve olay mahallinin yakınından hareket eden 35 AZ 236 plakalı şüpheli aracı takibe alan emniyet güçleri, aracı Denizli istikametine kaçmaya çalışırken Aydın Gıda Çarşısı yakınındaki bir benzin istasyonunda durdurmayı başardı. Araç içerisinde bulunan ve E.Ş"nin suç ortağı oldukları anlaşılan S.Y. (50) ve D.V. (44) isimli iki şüpheli daha yakalandı.
Araç içerisinde ve şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda otomatik sistemli araçları çalmaya yarayan 1 adet imubulizier şifre kırıcı cihaz, 1 adet yedek imubulizier cihazı, 42 adet ham anahtar, 2 adet sustalı bıçak, 1 adet cop, 1 adet muşta, 1 adet balta, 1 adet matkap, çalıntı ruhsat ve plakalar ile araçların kapı ve kontak anahtarlarını açmaya ve kırmaya yarayan yüzlerce araç ve aparatlar ele geçirildi.
Zanlıların yapılan kimlik sorgulamalarında İzmir ve çevre illerde bir çok oto hırsızlığı olayına karıştıkları, emniyet güçleri tarafından bilinen profesyonel hırsızlar oldukları ve bu suçtan cezaevinde kaldıkları ortaya çıktı. Ayrıca araç çalmaya çalışırken suçüstü yakalanan E.Ş"nin asıl isminin M.Ş. olduğu ve hakkında hırsızlık suçundan 2 yıl kesinleşmiş hapis cezası kararı bulunduğunu anlaşıldı. Zanlının güvenlik güçlerinden kaçmak ve yakalanmamak için kardeşine ait kimliği kullandığı kaydedildi. İfadelerinin alınması için Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü"ne getirilen şebeke üyeleri, sorgulamalarının ardından Aydın Adliyesi"ne sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.