Edirne'de bir grup genç, harçlıklarıyla çekecekleri kısa filmden elde edecekleri gelirle otizmli çocukların dünyasının anlatılacağı uzun metrajlı film hazırlayacak.

Karaağaç Mahallesi'nde çekimleri sürdürülen filmin yönetmeni ve Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Bölümü 2. sınıf öğrencisi Batuhan Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otizmli çocukların dünyasını anlatacakları uzun metrajlı filme gelir sağlamak için ''Sonbaharda Mutluluk'' adında kısa metrajlı film çekmeye başladıklarını söyledi.

Harçlıklarını biriktirerek bu projeye başladıklarını ifade eden Kurt, şunları kaydetti:

''Çektiğimiz kısa metrajlı film aslında sosyal sorumluluk projemizin bir sermayesi olacak. Çünkü asıl amacımız otizmli çocukların derin dünyasını insanlara anlatabilmek, dikkati çekebilmek. 'İyi bir projeyle, güzel bir filmle bunu dile getirelim' dedik, onda da maliyetler önümüzü kesti. Ama umudumuzu yitirmedik, arkadaşlarımızla kısa film projesine giriştik. Amacımız bu kısa metrajlı filmle katılacağımız film festivallerinden alacağımız ödüllerle asıl büyük hedefimizi yerine getirmek. Hedef güzelse çekilen zahmetler de güzel oluyor. Bir gün otizmli çocukların suskun ama anlamlı dünyalarını iyi bir filmle ortaya koyacağız.''

2 bin liraya mal olacak filmin başrol oyuncularından Çağrı Şahin de harçlıklarını biriktirerek başladıkları projelerinin kendileri için çok anlamlı olduğunu belirtti.

Sanat yapmanın bazen fedakarlık yapmayı gerektirdiğini ifade eden Şahin, ''Sanat yapıyoruz. Belki şu an amatörüz ama gerçek manada profesyonelce çalışıyoruz ve amacımız da bizim için kutsal. O yüzden herkes elinde, cebinde ne varsa ortaya koydu. Kıt imkanlarla bir güzelliği ortaya koyuyoruz. Belki imkanlar kıt ama yüreğimizi ortaya koyduğumuz için mükemmel bir ürünün ortaya çıkacağını biliyoruz'' dedi.

Filmin oyuncularından Efsun Jülide Çakmak da filmin 1970'li yıllarda geçen bir dostluk hikayesini anlattığını belirterek, geçmişte yaşanılan gerçek dostluklara duyulan özlemi vurgulamak için bu konuyu seçtiklerini kaydetti.