Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın eşi Gülten Günay'ın himayesinde otistik çocuklar için bir dizi etkinlik düzenlendi.

Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi Konser Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Gülten Günay'ın yanı sıra AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'ın eşi Saime Toptan da katıldı.

Etkinlik öncesi konuşan Gülten Günay, etkinlik kapsamında tanıtımı yapılacak olan ''Kırmızı Buğday'' isimli kitabı okuduğunda çok etkilendiğini söyledi.

Günay, ''İtiraf edelim ki gerek birey olarak, gerek toplum olarak bizden farklı olan kesimlerin, farklı insanların yaşamlarına ve dünyalarına uzak, ilgisiz ve empati yapma bilincine sahip olmayan bir topluluk halinde yaşıyoruz. Gerek birey, gerekse toplum yaptığı hatadan eğer rahatsız olmazsa onu düzeltemez. Onun için özellikle bana hatalı davranışımı hissettirdiği için, Kırmızı Buğday kitabının yazarı Sayın Berrin Ergüç'e çok teşekkür ediyorum, beni rahatsız etmeyi başardığı için...'' diye konuştu.

Gönüllü yapılan işlerin kutsal olduğunu ifade eden Günay, ''Gönüllü yapılan işler elbette toplumun sorunlarını çözemez ama en azından sorun yaşayan topluluklara, bireylere cesaret verir'' dedi.

İlgi Otistik Çocukları Koruma Derneği Başkanı Nejla Arslankurt da nisan ayının otizmde farkındalık ayı olduğunu belirterek, derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Otizmde farkındalığın çok önemli olduğunu vurgulayan Arslankurt, bu konuda devlet desteğinin de çok önem taşıdığını kaydetti.

''Kırmızı Buğday'' isimli kitabın yazarı Berrin Ergüç ise, kitabı yazmak için 1 yıl otizm hakkında bilimsel araştırma yaptığını, kitabın hem çocuklara hem de yetişkinlere yönelik olduğunu anlattı.

Konuşmaların ardından Saime Toptan, Gülten Günay'a, Nejla Arslankurt da Berrin Ergüç'e plaket takdim etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu'nca ''Anadolu'dan Damlalar'' adlı eserin otistik çocuklar için sahnelendiği gecenin sonunda, Berrin Ergüç tarafından hazırlanan ''Kırmızı Buğday'' adlı eser tanıtıldı.