Ula ilçesinin Akçapınar köyündeki iki katlı bir köy evinde başlayan kampa katılan otistik bireyler için müzik ve resim atölyesi düzenlendi. Atölyeye katılan 3 otistik birey, gönüllüler ve uzman eğitmenler eşliğinde vurmalı müzik aletlerini kullandılar ve resim yaptılar.

Atölyeye katılan 18 yaşındaki Ulaş Cumhur Akça, kampa 2 yıldır katıldığını anlatarak, ''Kampta eğleniyoruz ve atölye çalışmalarına katılıyoruz. Etkinliklerden arta kalan zamanlarda ise denize gidiyoruz'' dedi.

Otistikler Derneği Koordinatörü Burak İsmanur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampa 6 yaş üzerindeki otistik bireylerin katılabildiğini bildirdi. 6 dönem sürecek kampa her dönemde en fazla 6 otistik bireyin katılabildiğine değinen İsmanur, ''Kampta biri yabancı 7 gönüllü çalışıyor. Kampta, farklı atölye çalışmaları, sportif etkinlikler ve çevre gezileri düzenliyoruz. Kampa katılan otistik bireyler, köy evinin bahçesindeki meyveleri topluyor. Toprakla uğraşıyor. Kamplarımız, otizme ilgi duyan herkese açık'' diye konuştu.

İsmanur, kampın amacının otistik bireylerin yaşam becerilerini geliştirmek olduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kamp 16 yıldır sürüyor. Akçapınar'daki köy evinde ise 3 yıldır yapılıyor. Aileler kampların çocuklarının bağımsız yaşama adımı yönünde ciddi katkı sağladığına inanıyorlar. Türkiye'de yüz binlerce otistik birey var. Ayrıca, bu bireylerin sayısının tespitine yönelik bir ciddi çalışma yok. Dernek olarak kampların yaygınlaştırılması için maddi desteğe ihtiyacımız var. Konuya ilgi duyan insanları, kamplarımızda gönüllü olmaya davet ediyoruz.''

Kampta görev yapan İtalyan Psikolog Elena Iori, Türkiye'de yaşayan otistik bireylerin yaşamlarını merak ettiği için kampa katıldığını söyledi. Otistik bireyler üzerinde bir çalışma yaptığına değinen Iori, ''Kampta, bir otistik çocuğa 2 gönüllünün düşmesi beni sevindirdi. İtalya'da benim çalıştığım yerde 10 çocukla 3 gönüllü ilgileniyoruz'' dedi.

Gönüllülerden Barış Can Bakal, günün 24 saatini otistik çocuklarla geçirdiğini anlattı. Bakal, otistik bireylerle zaman geçirmenin, farklı bir dünyanın kapılarını açtığını vurguladı.