Didim'de otellerin doluluk oranı yüzde 95"lere ulaştı. Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, Temmuz ve Ağustos ayında bu rakamının yüzde 100'e ulaşacağını tahmin ettiklerini söyledi.
Turizm şehri Didim"e tatile gelen turistlerin yüzde 65'ini İngiliz vatandaşlarının oluşturduğunu belirten Atabay, dernek olarak sezon öncesi birçok turizm fuarında stant açarak Didim"in tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtımını yaptıklarını söyledi.
Dünyaca ünlü turizm beldesi Didim"e Orta Avrupa turistlerinin yanı sıra İngiliz, Alman, Fransız ve İskandinav (Norveç, Danimarka, İzlanda, İsveç, Finlandiya) ülkeleri turistlerinin de yoğun ilgi gösterdiğini belirten Atabay, bu yıl ilçeye 2 milyonun üzerinde turist beklediklerini söyledi.
Esnafın ve bazı turistik işletmelerin her platformda şikayette bulunduğu All Inclusive (Herşey dahil) sisteminin bir anda kaldırılmasının imkansız olduğunu ifade Atabay, hali hazırda dünya turizminin önde gelen ülkeleri İtalya, Fransa, İspanya, Portekiz ve Tunus'ta bu sistemin devam ettiğini belirtti. Atabay, "Bu yıl güzel bir turizm sezonu geçireceğimize inanıyorum. Bölgemizdeki otellerin doluluk oranı yüzde 95'i buldu. Avrupa Futbol Şampiyonası'nın sezonu olumsuz etkileyeceğine hiç ihtimal vermiyorum. Didim'in de artık belirli bir potansiyeli var. Artık bunu aşağı yukarı kullanmaya başladı. Bu da Didim turizmi için önemli bir gelişim. Çünkü önceki yıllara baktığımızda yüzde 90"lara varan doluluk oranında çalışıyorduk. Daha önceki senelerde ise önemli vasıfları tutturamamıştık fakat bu son yıllarda bu önemli vasıfları tutturmaya başladık. O yüzden en azından 2008 yılında, 2007 yılından daha kötü geçmeyeceğini tahmin ediyoruz. Turist çarşıda pazarda alışveriş yaparsa esnaf kadar bizim de yüzümüz güler" diye konuştu.
Didim"de faaliyet gösteren 5 yıldızlı bir otelde birim müdürü olarak çalışan Hasan Polat ise otellerinde bulunan bütün odaların dolduğunu belirterek, “Haziran ayı olmasına rağmen, otelimizde bulunan bütün odalar doldu. Otelimize gelen müşteri"nin yüzde 80"i İngiltere"den geliyor. Önümüzdeki aylar için şimdiden tüm odalar rezerv edildi. Bu yıl turizm sezonunun çok iyi geçeceğine inanıyoruz” dedi.